ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Μονοκούκι» Διαμαντοπούλου ψήφισαν στο ΠΑΣΟΚ οι… νεοδημοκράτες!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Ρωσία έθεσε σε επιχειρησιακή ετοιμότητα κινητά συστήματα στρατηγικών πυρηνικών βλημάτων RS-24 Yars

Προειδοποίηση σε ΗΠΑ και Ισραήλ; - Συνάντηση του Β.Πούτιν με τον πρόεδρο του Ιράν Μασούντ Πεζεσκιάν

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Ρωσία έθεσε σε επιχειρησιακή ετοιμότητα κινητά συστήματα στρατηγικών πυρηνικών βλημάτων RS-24 Yars

Διηπειρωτικοί πύραυλοι RS-24 Yars αναπτύχθηκαν στο Νοβοσιμπίρσκ της Σιβηρίας σε «οδούς περιπολίας μάχης» προκειμένου να ελεγχθεί η «ετοιμότητα» του προσωπικού και του εξοπλισμού «για μακρόχρονη υπηρεσία», εννοώντας επιχειρήσεις μεταδίδει εκτάκτως το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η Ρωσία εξαιρετικά σπάνια δημοσιοποιεί ασκήσεις πυρηνικών όπλων και αυτό σίγουρα δεν είναι άσχετο με το επαπειλούμενο πλήγμα του Ισραήλ στο Ιράν και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Μόσχα απέναντι στην Τεχεράνη.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει ότι «Η Διοίκηση Στρατηγικών Όπλων θα ασχοληθεί επίσης με ζητήματα που σχετίζονται με την αντιμετώπιση των ομάδων δολιοφθοράς και αναγνώρισης του εχθρού».

Πενήντα κινητά συστήματα βρίσκονται σε περιπολία στην αχανή Σιβηρία.

Την ίδια στιγμή ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συναντάται με τον Ιρανό ομόλογό του Μασούντ Πεζεσκιάν στο Τουρκμενιστάν στις 11 Οκτωβρίου.

Δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με την ατζέντα των συνομιλιών των δύο ηγετών.

Το πυραυλικό σύστημα RS-24 Yars (ονομασία ΝΑΤΟ SS-29) έχει βεληνεκές έως και 12.000 χιλιόμετρα και ακρίβεια 100 μέτρων και είναι η επίγεια έκδοση του Βulava των ρωσικών SLBM.

Mεταφέρει 4-6 ανεξάρτητα οχήματα επανεισόδου  (MIRV) με ισχύ περί μεταξύ 600 ΚΤ και 2 ΜΤ.

Το πρώτο σύνταγμα Yars RS-24, αποτελούμενο από τρία τάγματα, αναπτύχθηκε το 2011, ενώ δύο Τάγματα του δεύτερου Συντάγματος τέθηκαν σε υπηρεσία μάχης τον περασμένο Δεκέμβριο.

Τον περασμένο μήνα, ο Ρόσος πρόεδρος Β.Πούτιν ανακοίνωσε αλλαγές στο πυρηνικό δόγμα της Μόσχας, περιγράφοντας τις συνθήκες υπό τις οποίες η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτά περιλαμβάνουν τώρα τη δυνατότητα χρήσης τους εναντίον μη πυρηνικών κρατών που υποστηρίζονται από πυρηνικές δυνάμεις και επίθεση σε συμμάχους της Ρωσίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.