ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Οι ΗΠΑ πήραν 300 εκατ, ευρώ από τη Novartis χάρη στον Παύλο Σαράκη. Η Ελλάδα τι ακριβώς πήρε, είπαμε;

Ελβετία: Διαφωνίες για την απόφαση των ΗΠΑ να δώσουν προτεραιότητα στην Ουκρανία για τους Patriot

Θα καθυστερήσει η ελβετική παραγγελία για να παραδοθούν άμεσα στην ουκρανική Αεράμυνα

Ελβετία: Διαφωνίες για την απόφαση των ΗΠΑ να δώσουν προτεραιότητα στην Ουκρανία για τους Patriot

Η αμερικανική απόφαση να ανακατευθύνει πυραύλους Patriot, που είχαν αρχικά προοριστεί για την Ελβετία, προς την Ουκρανία έχει προκαλέσει αντιδράσεις στη Βέρνη.

Σύμφωνα με το ελβετικό μέσο ενημέρωσης Blick, οι ΗΠΑ αποφάσισαν να καθυστερήσουν την παράδοση των πυραύλων PAC-3 αξίας 340 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ελβετία και να τους στείλουν στην Ουκρανία.

Οι πύραυλοι PAC-3, οι οποίοι είναι οι πιο προηγμένοι που χρησιμοποιούνται από το σύστημα αεράμυνας Patriot, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικοί κατά των βαλλιστικών πυραύλων.

Κάθε πύραυλος κοστίζει περίπου 4,1 εκατομμύρια δολάρια και βρίσκονται σε μεγάλη ζήτηση καθώς οι ευρωπαϊκές χώρες επιδιώκουν να ενισχύσουν την αεράμυνά τους λόγω των αυξανόμενων εντάσεων με τη Ρωσία.

Η γερμανική πρωτοβουλία, με επικεφαλής τον Υπουργό Άμυνας της Γερμανίας Μπόρις Πιστόριους, επιδιώκει να στείλει περισσότερους πυραύλους Patriot στην Ουκρανία.

Στις 11 Ιουνίου, ο Πιστόριους ανακοίνωσε ότι 68 πυραύλοι είναι καθ’ οδόν προς το Κίεβο, τονίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης της αεράμυνας της Ουκρανίας.

Ο Πιστόριους, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Οδησσό, ανακοίνωσε νέο πακέτο βοήθειας αξίας 500 εκατομμυρίων ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η απόφαση των ΗΠΑ έχει προκαλέσει προβληματισμό στην Ελβετία, η οποία ανησυχεί για την καθυστέρηση στην παράδοση των πυραύλων και τον αντίκτυπο στην εθνική της ασφάλεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.