Η πόλη Γκορνιάκ (Gornyak) στην Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονιέτσκ πέρασε πριν λίγες ώρες υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού όπως σας είχαμε αναφέρει, έναν στρατηγικό οικισμό δεδομένης της γεωγραφικής του θέσης στην κατεύθυνση του Ποκρόβσκ και αυτό δείχνει ότι η ρωσική προέλαση είναι συνεχής. 

Το Ποκρόβσκ πλέον βρίσκεται πλέον σε αποκλεισμό καθώς από αυτή την κατεύθυνση ανεφοδιάζονταν η πόλη που αποτελεί το κέντρο επιμελητείας του ουκρανικού στρατού και την ουκρανική πλευρά να μην έχει εφεδρεία να στείλει.

Όσον αφορά την σημασία του Γκορνιάκ, ρωσικές αναφορές προτείνουν πως οι Ουκρανοί το χρησιμοποιούσαν ως κέντρο μεταφορών και άμυνας για ολόκληρη την κατεύθυνση του Ποκρόβσκ.

Σύμφωνα με αυτές, η γεωγραφική θέση της πόλης επέτρεπε σε όποιον στρατό την διαθέτει να ελέγχει σημαντικές οδούς προμηθειών.

Οι Ρώσοι αναλυτές τονίζουν πως με την κατάληψη της πόλης του Γκορνιάκ τα ρωσικά στρατεύματα θα μπορούν να ελέγχουν καλύτερα ολόκληρο τον τομέα του Ποκρόβσκ, όπως επίσης και να μειώσουν δραματικά τις υλικοτεχνικές δυνατότητες των Ουκρανών στην περιοχή.

Η εξέλιξη έρχεται μετά την απελευθέρωση του Σελίντοβου από όπου οι ουκρανικές δυνάμεις αποχωρούν όπως-όπως.

Η ήττα όπως σας αναφέραμε είναι πολύ μεγάλη για τους που Ουκρανούς, καθώς πρόκειται για μία στρατηγική πόλη η οποία δεν αποτελεί μόνο μέρος της προστασίας του Ποκρόβσκ, αλλά στην ουσία αποτελούσε το τελευταίο ουκρανικό προπύργιο πριν από την περιφέρεια του Ντνίπρο!

Οι Ουκρανοί αποχωρούν από την Ιζμαίλοβκα προς το Κουράκοβο που σημαίνει ότι το ανεφοδιαστικό δίδυμο μαζί με το Ποκρόβσκ δεν θα αντέξει για πολλή ακόμα στα ουκρανικά χέρια και μαζί με αυτά το ίδιο το Ντονέτσκ.

Μάλιστα ήδη σε ουκρανικά μέσα αποκαλύπτεται ότι και η άμυνα του ίδιου του Ποκρόβσκ δεν είναι οργανωμένη και με ισχυρά εμπόδια (δείχνουν τα αντιαρματικά κωλύματα και ορύγματα πρόχειρα τοποθετημένα).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!