ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Έπεσε η Νέα Υόρκη! – Η ουκρανική κωμόπολη-οχυρό του Ντονέτσκ που το Κίεβο έχει δώσει το όνομα της NYC έπεσε στα χέρια των Ρώσων

Oι ουκρανικές δυνάμεις περικυκλώθηκαν και εγκατέλειψαν

Έπεσε η Νέα Υόρκη! – Η ουκρανική κωμόπολη-οχυρό του Ντονέτσκ που το Κίεβο έχει δώσει το όνομα της NYC έπεσε στα χέρια των Ρώσων

Η ουκρανική κωμόπολη-οχυρό του Ντονέτσκ, Νέα Υόρκη (στην οποία το Κίεβο έχει δώσει το όνομα της αμερικανικής μεγαλούπολης Νew York City-NYC), έπεσε στα χέρια των Ρώσων.

Στο δρόμο προς το Τορέτσκ το οποίο αποτελεί τον κεντρικό στόχο της ρωσικής Στρατιάς Κέντρου και αφού οι ρωσικές δυνάμεις διαπέρασαν από το νότο τις ουκρανικές άμυνες από την κατεύθυνση του Τροΐτσκογιε και της Νοβοσέλοβκα, οι Ουκρανοί μάχονταν επί δύο μήνες περίπου, αλλά σήμερα «παρέδωσαν όπλα»

Οι ουκρανικές δυνάμεις υποχώρησαν για να αποφύγουν την περικύκλωση και εγκατέλειψαν τις υπόλοιπες θέσεις τους στα βόρεια της πόλης.

Μάλιστα η πόλη ήδη επέστρεψε στην κανονική της ρωσική ονομασία: Novgorodskoe

Η επίθεση στο Κούρσκ, έχει αδυνατίσει τις ουκρανικές άμυνας σε όλα τα σημεία του μετώπου με αποτέλεσμα τις  ρωσικές επιτυχίες  σε όλο το μέτωπο του Ντονέτσκ.

Στο ίδιο το Κούρσκ η γραμμή είναι «παγωμένη» και δεν υπάρχει καμιά ουκρανική «προέλαση» παρά τα όσα μεταδίδονται, ίσως γιατί είναι αδύνατον να υπάρξει προέλαση: Η αναλογία ρωσικών και ουκρανικών δυνάμεων είναι 2:1 στην καλύτερη περίπτωση.

Η φυγή των έξι ουκρανικών Ταγμάτων επιστράτων από το Τορέτσκ ήταν καθοριστική: Ο πρώην σύμβουλος του Β.Ζελένσκι, Ολεξέι Αρεστόβιτς αποκάλυψε ότι έξι Τάγματα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων αρνήθηκαν να πολεμήσουν στη πόλη Τορέτσκ.

Επίσης η ρωσική ομάδα δυνάμεων «Ανατολή» κατάφεραν να εκδιώξουν τις μονάδες εφόδου του ουκρανικού στρατού από μία οχυρωμένη περιοχή κοντά στο ορυχείο YuzhnoDonbasskaya διασχίζοντας μάλιστα και τον αυτοκινητόδρομο που ενώνει το Ουγκλεντάρ με την Κονσταντίνοβκα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η συγκεκριμένη ρωσική επιτυχία στο πεδίο της μάχης αναμένεται να συνδράμει σημαντικά στην προσπάθεια του Κρεμλίνου να περικυκλώσει σταδιακά τις καλά οχυρωμένες θέσεις των Ουκρανών στην περιοχή του Ουγκλεντάρ και του ορυχείου YuzhnoDonbasskaya από την ανατολική κατεύθυνση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.