ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Θα στηρίξουμε την Ουκρανία μέχρι τη νίκη»

Καταδίκασε την ειρηνευτική αποστολή του Βίκτορ Όρμπαν

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Θα στηρίξουμε την Ουκρανία μέχρι τη νίκη»

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα για «την υποστήριξη της Ουκρανίας απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα» δεσμεύοντας την ΕΕ να συνεχίσει την υποστήριξή της μέχρι την οριστική νίκη του Κιέβου.

Το ψήφισμα εγκρίθηκε με 495 ψήφους υπέρ, 46 κατά και 49 αποχές, καθορίζοντας την πρώτη επίσημη θέση του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Οι ευρωβουλευτές τονίζουν τη σημασία της διατήρησης και ενίσχυσης των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, ενώ παράλληλα καλούν σε νέες κυρώσεις που θα απαγορεύουν την εισαγωγή ρωσικού ουρανίου και μεταλλουργικών προϊόντων, καθώς και κάθε είδους ενεργειακή συνεργασία με τη Ρωσία.

Παράλληλα, το Κοινοβούλιο καταδικάζει την πρόσφατη επίσκεψη του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν στη Ρωσία, χαρακτηρίζοντάς την ως κατάφωρη παραβίαση των ευρωπαϊκών συνθηκών και της κοινής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ.

Οι ευρωβουλευτές κάλεσαν επίσης τα κράτη μέλη να αυξήσουν τη στρατιωτική υποστήριξή τους προς την Ουκρανία και να προτείνουν μακροπρόθεσμη οικονομική βοήθεια για την ανοικοδόμηση της χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, ζήτησαν τη δημιουργία ενός αξιόπιστου νομικού μηχανισμού για τη χρήση των παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων στην ΕΕ για την αποκατάσταση της Ουκρανίας και την αποζημίωση των θυμάτων του πολέμου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.