ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Οι ΗΠΑ πήραν 300 εκατ, ευρώ από τη Novartis χάρη στον Παύλο Σαράκη. Η Ελλάδα τι ακριβώς πήρε, είπαμε;

Γ.Στόλτενμπεργκ: Ακυρώνει το σχέδιο δημιουργίας ταμείου 100 δισ. δολλαρίων για την Ουκρανία

Τα μέλη του ΝΑΤΟ αντέκρουσαν σφοδρά την πρόταση

Γ.Στόλτενμπεργκ: Ακυρώνει το σχέδιο δημιουργίας ταμείου 100 δισ. δολλαρίων για την Ουκρανία

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, εγκαταλείπει το σχέδιο για τη δημιουργία ταμείου ύψους 100 δισ. δολλαρίων για την υποστήριξη της Ουκρανίας μετά από αντιδράσεις από τα μέλη της συμμαχίας.

Η νέα πρόταση του Στόλτενμπεργκ προτείνει οι σύμμαχοι να ξοδεύουν τουλάχιστον 40 δισ. ευρώ ετησίως για στρατιωτική και ανθρωπιστική βοήθεια προς το Κίεβο, ταιριάζοντας με τις μέσες ετήσιες συνεισφορές από την αρχή της επέμβασης της Ρωσίας.

Το ΝΑΤΟ θα καθορίσει τα ποσά των δωρεών για κάθε χώρα βάσει ποσοστού του ΑΕΠ τους, με τις ΗΠΑ να αναμένεται να συνεισφέρουν περίπου το μισό της βοήθειας.

Η νέα πρόταση δεν περιλαμβάνει νέα κεφάλαια, αλλά αναμένεται να παρέχει στην Ουκρανία σταθερή ροή σχετικά με το επίπεδο υποστήριξης για τα επόμενα χρόνια.

Αν και το ΝΑΤΟ είναι ενωμένο ως μπλοκ κατά της επέμβασης της Ρωσίας, τα επίπεδα υποστήριξης μεταξύ των κρατών μελών διαφέρουν, όπως και οι δημόσιες δηλώσεις τους σχετικά με την απειλή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια που θέτει το Κρεμλίνο.

Η Ουκρανία δεν αναμένεται να προχωρήσει περαιτέρω προς την ένταξη στο ΝΑΤΟ στη φετινή ετήσια σύνοδο κορυφής στην Ουάσινγκτον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε τους εταίρους να διαβεβαιώσουν το Κίεβο ότι η σύνοδος στην Ουάσινγκτον «θα καθορίσει μια συγκεκριμένη θέση για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, επιβεβαιώνοντας την αμετάκλητη πορεία προς αυτήν και το χρονοδιάγραμμα για την επίτευξή της».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.