ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Με λένε Στέφανο»! Ξανασυστήνεται μετά από ένα χρόνο!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

G7 για την πυραυλική επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ: «Αποτελούν σοβαρή απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα»

«Ένας επικίνδυνος κύκλος επιθέσεων κινδυνεύει να τροφοδοτήσει την ανεξέλεγκτη κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή» ανέφεραν ηγέτες της G7

G7 για την πυραυλική επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ: «Αποτελούν σοβαρή απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα»

 Οι ηγέτες της G7 καταδίκασαν «με τον πιο έντονο τρόπο» την πυραυλική επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ και εξέφρασαν τη «βαθιά ανησυχία» τους για την επιδείνωση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή. 

Η ομάδα – αποτελούμενη από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιαπωνία, τον Καναδά και την Ιταλία – κάλεσε «όλους τους εμπλεκόμενους να ενεργήσουν υπεύθυνα και με αυτοσυγκράτηση» μετά την εκτόξευση περίπου 200 πυραύλων από το Ιράν προς το Ισραήλ το βράδυ της Τρίτης.

«Οι σοβαρά αποσταθεροποιητικές ενέργειες του Ιράν σε όλη τη Μέση Ανατολή μέσω τρομοκρατικών πληρεξουσίων και ένοπλων ομάδων -συμπεριλαμβανομένων των Χούτι, της Χεζμπολάχ και της Χαμάς- καθώς και των παραστρατιωτικών ομάδων που πρόσκεινται στο Ιράν στο Ιράκ, πρέπει να σταματήσουν», ανέφερε.

«Ένας επικίνδυνος κύκλος επιθέσεων και αντιποίνων κινδυνεύει να τροφοδοτήσει την ανεξέλεγκτη κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, κάτι που δεν συμφέρει κανέναν. Ενθαρρύνουμε όλα τα μέρη να εμπλακούν εποικοδομητικά για την αποκλιμάκωση των σημερινών εντάσεων. Το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο πρέπει να γίνει σεβαστό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ομάδα επανέλαβε επίσης τις εκκλήσεις για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και την απελευθέρωση των ομήρων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.