ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Γάμος» Κασσελάκη-Τάιλερ ή αλλιώς η ελεύθερη πτώση -χωρίς αλεξίπτωτο- της ελληνικής κοινωνίας και του ελληνικού πολιτικού συστήματος...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ο Αρχηγός του γαλλικού Στρατού Πιέρ Σιλ «προσγειώνει» τον Μακρόν: «Ο Στρατός μας δεν μπορεί να πολεμήσει στην Ουκρανία»

Την αλλαγή φιλοσοφίας μετά από τη λήξη του Ψυχρού Πολέμου υποδεικνύει ως αίτιο ο στρατηγός

Ο Αρχηγός του γαλλικού Στρατού Πιέρ Σιλ «προσγειώνει» τον Μακρόν: «Ο Στρατός μας δεν μπορεί να πολεμήσει στην Ουκρανία»

Ο στρατηγός Πιέρ Σιλ, Αρχηγός του γαλλικού Στρατού, δήλωσε ότι ο στρατός που διοικεί δεν είναι προετοιμασμένος να πολεμήσει «υπό τις συνθήκες που επικρατούν στην Ουκρανία γιατί είναι προσανατολισμένος σε ειρηνευτικές αποστολές».

Ο Σιλ επεσήμανε την αποδυνάμωση των γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων λόγω έλλειψης οπλισμού και προετοιμασίας για κλασικό πόλεμο υψηλής έντασης​​.

Μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, η Γαλλία μείωσε δραστικά τις ένοπλες δυνάμεις της, μεταβαίνοντας από ένα μεγάλο στρατό των 600.000 στρατιωτών σε περίπου 200.000.

Η έμφαση δόθηκε σε ελαφρά όπλα και ταχύτατες αναπτύξεις για περιορισμένες επιχειρήσεις σε περιοχές Αφρικής και Ασίας, ειρηνευτικού χαρακτήρα, κάτι που άφησε το γαλλικό Στρατό απροετοίμαστο για τις σημερινές συνθήκες στην Ουκρανία​​.

«Η εκπαίδευση των γαλλικών δυνάμεων έχει επικεντρωθεί στις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στην Αφρική, γεγονός που έχει μειώσει την ικανότητά τους να αντιμετωπίσουν έναν υψηλής έντασης πόλεμο όπως αυτός στην Ουκρανία​».

Αν και η κυβέρνηση του προέδρου Μακρόν αποφάσισε να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες, η αλλαγή του υπάρχοντος μοντέλου του στρατού δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί πλήρως.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις διατηρούν εξαιρετικές εκστρατευτικές δυνάμεις, αλλά οι μηχανοκίνητες και τεθωρακισμένες μονάδες εξακολουθούν να υποχρηματοδοτούνται, καθιστώντας τον στρατό ανίκανο να πολεμήσει αποτελεσματικά υπό τις συνθήκες που επικρατούν στο ουκρανικό μέτωπο​.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.