ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Γάζα: «Έχει μείνει ένα 10% για τη συμφωνία εκεχειρίας που είναι το πιο δύσκολο» υποστηρίζει ο επικεφαλής της CIA

«Δεν μπορώ να καθίσω σήμερα και να πω ότι θα τα καταφέρουμε» δήλωσε ο Γ.Μπερνς

Γάζα: «Έχει μείνει ένα 10% για τη συμφωνία εκεχειρίας που είναι το πιο δύσκολο» υποστηρίζει ο επικεφαλής της CIA

Ο επικεφαλής της CIA, Γουίλιαμ Μπερνς δήλωσε ότι οι χώρες που μεσολαβούν, επεξεργάζονται ένα περίγραμμα της συμφωνίας για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα «με την ελπίδα ότι θα εγκριθεί τις επόμενες ημέρες». 

Σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι θέμα πολιτικής βούλησης, οι εργασίες για τη συμφωνία συνεχίζονται επειδή δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση».

«Με όλα τα χρόνια εμπειρίας μου στις διαπραγματεύσεις στη Μέση Ανατολή, δεν μπορεί ποτέ να είναι όλα τέλεια», πρόσθεσε ο Μπερνς, μιλώντας σε συνέδριο στο Λονδίνο. «Αλλά είναι δυνατόν να επιτευχθεί μια προσφορά αρκετά καλή ώστε οι ηγεσίες και των δύο πλευρών να δουν την αξία της», είπε. «Δεν μπορώ να καθίσω σήμερα και να πω ότι θα τα καταφέρουμε, δεν μπορώ να σας πω πόσο κοντά είμαστε τώρα. Το 90% των παραγράφων έχει συμφωνηθεί, αλλά σε κάθε διαπραγμάτευση που έχω διεξάγει, το τελευταίο 10% είναι το πιο δύσκολο να μεσολαβήσει κανείς».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Μπερνς συνέχισε: «Σκέφτομαι τους ομήρους και τις αμέτρητες μητέρες και πατέρες στη Γάζα που αντιμετωπίζουν τη δική τους τρομερή απώλεια, με μια ανθρωπιστική κατάσταση που μόνο χειροτερεύει. Πρόκειται για την ανθρώπινη ζωή. Όσο σκληρά και αν προσπαθούμε να εργαστούμε. Προκειμένου να βρούμε τη φόρμουλα για μια αρκετά καλή συμφωνία, πρέπει να θυμόμαστε ότι, παρά τη δουλειά που πρέπει να γίνει, είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης – είναι οι ηγέτες και στις δύο πλευρές έτοιμοι να πουν ‘ως εδώ’ και ότι έχει επιτέλους έρθει η ώρα να αποδεχτούμε δύσκολες επιλογές και δύσκολους συμβιβασμούς».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.