ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Οι ΗΠΑ πήραν 300 εκατ, ευρώ από τη Novartis χάρη στον Παύλο Σαράκη. Η Ελλάδα τι ακριβώς πήρε, είπαμε;

Γάζα: O Ισλαμικός Τζιχάντ ανακοίνωσε ότι ορισμένοι Ισραηλινοί όμηροι αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν 

Η Χαμάς υποστηρίζει ότι οποιαδήποτε συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει την πλήρη αποχώρηση του Ισραήλ από τη Γάζα

Γάζα: O Ισλαμικός Τζιχάντ ανακοίνωσε ότι ορισμένοι Ισραηλινοί όμηροι αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν 

Η ένοπλη πτέρυγα του Ισλαμικού Τζιχάντ, οι Ταξιαρχίες Αλ Κουντς, ισχυρίζεται ότι ορισμένοι Ισραηλινοί όμηροι αποπειράθηκαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους αφού άρχισαν να τους μεταχειρίζονται με τον ίδιο τρόπο που το Ισραήλ μεταχειρίζεται Παλαιστίνιους κρατούμενους.

«Ορισμένοι κρατούμενοι του εχθρού αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν ως αποτέλεσμα της μεγάλης απογοήτευσης που νιώθουν λόγω της παραμέλησης της κυβέρνησής τους για την υπόθεσή τους», δήλωσε ο Αμπού Χάμζα, εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Αλ-Κουντς.

«Θα συνεχίσουμε να μεταχειριζόμαστε τους Ισραηλινούς ομήρους με τον ίδιο τρόπο που το Ισραήλ μεταχειρίζεται τους κρατούμενους μας», πρόσθεσε.

Ο  Ισλαμικός Τζιχάντ δεν διευκρίνισε ποια μέτρα έχει λάβει κατά των Ισραηλινών ομήρων.

Οι προσπάθειες Αράβων μεσολαβητών, με την υποστήριξη των ΗΠΑ, έχουν αποτύχει μέχρι στιγμής για την επίτευξη μιας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα.

Η Χαμάς υποστηρίζει ότι οποιαδήποτε συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου και την πλήρη αποχώρηση του Ισραήλ από τη Γάζα, ενώ το Ισραήλ τονίζει ότι θα αποδεχτεί μόνο προσωρινές παύσεις στις μάχες μέχρι να εξαλειφθεί η Χαμάς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μια ενδεχόμενη συμφωνία θα επιτρέπει επίσης την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων στη Γάζα με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση Παλαιστινίων που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.