ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Το πιο αστείο στις «δημοσκοπήσεις» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ερωτώνται και οι νεοδημοκράτες αν «πρέπει να είναι υποψήφιος;»!
prodeals.gr

Γάζα: Οι Παλαιστίνιοι κάνουν λόγο για 700 νεκρούς το τελευταίο 24ωρο

Κλιμακώνονται οι εχθροπραξίες μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ

Γάζα: Οι Παλαιστίνιοι κάνουν λόγο για 700 νεκρούς το τελευταίο 24ωρο

Μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας στη Γάζα, κλιμακώνονται οι εχθροπραξίες και οι Παλαιστίνιοι κάνουν λόγο για 700 νεκρούς μόνο το τελευταίο 24ωρο.

Oι ισραηλινές δυνάμεις σφυροκοπούν με αμείωτη ένταση την Λωρίδα της Γάζας και η ισραηλινή κυβέρνηση  βρίσκεται αντιμέτωπη με εντεινόμενες εκκλήσεις από την πλευρά των ΗΠΑ να προστατεύσει τους Παλαιστίνιους αμάχους.

Σημειώνεται ότι το Ισραήλ ζήτησε την εκκένωση περιοχών του Χαν Γιούνις στο νότο, μέσα από συγκεκριμένες ασφαλείς περιοχές, οι οποίες αποτυπώνονται σε χάρτη που έδωσε στη δημοσιότητα. Bίντεο δείχνει τις συνέπειες στο Χαν Γιουνίς μετά από σφοδρό σφυροκόπημα.

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις δήλωσε ότι πάρα πολλοί αθώοι Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί, ενώ ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν έκρινε ότι το Ισραήλ έχει «ηθική ευθύνη» να προστατεύσει τους αμάχους.

Τα σχόλια των υψηλόβαθμων Αμερικανών αξιωματούχων που έγιναν χθες ενισχύουν την πίεση από την Ουάσινγκτον προς το Ισραήλ να είναι «πιο προσεκτικό» καθώς στρέφει την προσοχή του στην στρατιωτική επιχείρηση νοτιότερα, στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας.

Με τις νέες εχθροπραξίες να βρίσκονται ήδη στην τρίτη ημέρα τους, οι κάτοικοι φοβούνται ότι οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί και οι επιθέσεις του πυροβολικού είναι απλά προοίμιο για μια ισραηλινή χερσαία επίθεση στο νότιο τμήμα του θύλακα.

Την ίδια ώρα, οι εμπόλεμες πλευρές δεν δείχνουν καμία ένδειξη ότι κινούνται στην κατεύθυνση της αναβίωσης της ανακωχής που κατέρρευσε την Παρασκευή.

Σήμερα το πρωί, ο ισραηλινός στρατός ανήρτησε ανακοίνωση στην πλατφόρμα Χ ζητώντας από τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας να εγκαταλείψουν άμεσα τουλάχιστον πέντε περιοχές εντός και γύρω από τη Χαν Γιούνες.

Ωστόσο, αεροσκάφη κατέστρεψαν αρκετά σπίτια στην πόλη Αλ Καράρα κοντά στη Χαν Γιούνες κατά τη διάρκεια της νύχτας, με αποτέλεσμα αρκετοί άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, μεταξύ και παιδιά, σύμφωνα με αξιωματούχους των παλαιστινιακών υγειονομικών αρχών.

Ο αραβόφωνος εκπρόσωπος των IDF Αβιχάι Αντράι έδωσε οδηγίες στους αμάχους  να μετακινηθούν στα «γνωστά καταφύγια για εσωτερικά εκτοπισμένους ανθρώπους», δυτικά της πόλης, καθώς και νοτιότερα προς τη Ράφα και ανήρτησε χάρτη με τις περιοχές αυτές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών και άνθρωποι στη Γάζα και λένε ότι είναι δύσκολο να τηρηθούν σε πραγματικό χρόνο οι ισραηλινές εντολές για εκκένωση λόγω της κακής σύνδεσης στο διαδίκτυο και των διακοπών στην ηλεκτροδότηση εν μέσω επίθεσης από τον ισραηλινό στρατό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.