Στους 35.034 είναι οι Παλαιστίνιοι που έχουν σκοτωθεί κι άλλοι 78.755 έχουν τραυματιστεί από την έναρξη του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023, σύμφωνα με μία σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας στη Γάζα.

Στο μεταξύ οι βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας, και κυρίως στη Ράφα, δείχνουν να μην έχουν τέλος.

Το Ισραήλ ζητά την απομάκρυνση επιπλέον κατοίκων της πόλης αυτής καθώς προετοιμάζει μια ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση εκεί.

Νωρίτερα σήμερα οι υπηρεσίες της Χαμάς ανακοίνωσαν ότι δύο γιατροί σκοτώθηκαν από ισραηλινά πλήγματα στην πόλη Ντέιρ αλ Μπάλα στο κέντρο της Γάζας.

«Τα πτώματα του γιατρού Μοχάμεντ Νιμρ Καζάτ και του γιου του, του γιατρού Γιούσεφ, εντοπίστκαν μετά από πλήγμα στην πόλη Ντέιρ αλ Μπάλα στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Μαρτύρων του αλ Άκσα», επεσήμανε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι προσπάθειες για την επίτευξη εκεχειρίας στο θύλακα και την απελευθέρωση των ομήρων έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο, ωστόσο, χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εκτίμησε ότι μια ανακωχή είναι εφικτή σήμερα, στην περίπτωση που η Χαμάς αφήσει ελεύθερους τους ομήρους που κρατά.