ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Με λένε Στέφανο»! Ξανασυστήνεται μετά από ένα χρόνο!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Γεκατερίνμπουργκ: Ουκρανική παραστρατιωτική ομάδα ισχυρίζεται σαμποτάζ σε ρωσικό τρένο που μετέφερε πυρομαχικά (βίντεο)

Η αμαξοστοιχία μετέφερε οπλισμό από τη Βόρεια Κορέα

Γεκατερίνμπουργκ: Ουκρανική παραστρατιωτική ομάδα ισχυρίζεται σαμποτάζ σε ρωσικό τρένο που μετέφερε πυρομαχικά (βίντεο)

Ουκρανοί παραστρατιωτικοί ισχυρίστηκαν στις 5 Ιουλίου ότι σαμποτάρισαν επιτυχώς μια σιδηροδρομική γραμμή κοντά στην ρωσική πόλη Γεκατερίνμπουργκ, σταματώντας τα τρένα που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά πυρομαχικών από τη Βόρεια Κορέα.

Σε ανάρτηση στο Telegram, η ομάδα «ATESH» ανέφερε ότι η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη σιδηροδρομική γραμμή της Τρανς-Σιβηρίας, ανατολικά των Ουραλίων.

Ένα βίντεο που συνοδεύει την ανάρτηση φέρεται να δείχνει μια έκρηξη στο σημείο του σαμποτάζ.

«Θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε για άλλη μια φορά ότι η σιδηροδρομική γραμμή θα εκραγεί ακόμη πιο συχνά όσο μεταφέρονται πυρομαχικά σε αυτήν» πρόσθεσε η ATESH.

Τα ρωσικά και ουκρανικά μέσα ενημέρωσης δεν μπόρεσαν να επαληθεύσουν τους ισχυρισμούς.

Το κίνημα ATESH ισχυρίζεται ότι δραστηριοποιείται τόσο εντός της Ουκρανίας όσο και μέσα στη Ρωσία.

Την περασμένη εβδομάδα, ισχυρίστηκε ότι ένας από τους πράκτορές του κατάφερε να διεισδύσει σε μια ρωσική αεροπορική βάση και υπαινίχθηκε τη διεξαγωγή σαμποτάζ.

Σε μια ανάρτηση στο Telegram στις 22 Ιουνίου, η ομάδα ανέφερε ότι είχε ανιχνεύσει το αεροδρόμιο Βαλτιμόρη στη Βορόνεζ, περίπου 220 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από τα σύνορα με την περιφέρεια Χάρκοβο και σπίτι του 47ου Συντάγματος Βομβαρδιστικών Αεροσκαφών της Ρωσίας.

Οι εικόνες και τα βίντεο που συνοδεύουν την ανάρτηση δείχνουν αρκετά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένου ενός ελικοπτέρου και, σύμφωνα με την ATESH, υποστρατηγικά βομβαρδιστικά Su-34.

«Σε μερικά από αυτά, οι Ρώσοι πιλότοι τώρα έχουν εκπλήξεις που τους περιμένουν» αναφέρει η ανάρτηση.

Στις 12 Ιουνίου, η ομάδα ανέφερε ότι ένας ρωσικός δορυφορικός σταθμός επικοινωνιών καταστράφηκε σε μια επίθεση σαμποτάζ στην περιοχή της Μόσχας.

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε από την ATESH στο Telegram, φαίνεται κάποιος από την ομάδα να ρίχνει ένα εύφλεκτο υγρό σε έναν δορυφορικό σταθμό επικοινωνιών R-441 Liven.

Ο σταθμός επικοινωνιών στη συνέχεια φαίνεται να πιάνει φωτιά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το περιστατικό φέρεται να συνέβη στην περιοχή Κλιν της Μόσχας, περίπου 85 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της ρωσικής πρωτεύουσας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.