Η Δύση είναι έτοιμη να συνεχιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία με κάθε μέσο, όσο αίμα Ουκρανών στρατιωτών και να χύνεται και αυτό θα το καταφέρει με το να στέλνει συνεχώς όπλα στο Κίεβο, ενώ από την άλλη και χωρίς να λογαριάζει το δυσβάστακτο κόστος για τις κοινωνίες που αδυνατούν συνεχώς να βγάλουν το μήνα επιμένουν να επιβάλουν κυρώσεις κατά της Ρωσίας που τελικά πληρώνει όλος ο κόσμος.

Οι ΗΠΑ μάλιστα σήμερα με ένα καταφατικό νεύμα έδωσαν το πράσινο φως για την ενίσχυση του ουκρανικού πυροβολικού με επιπλέον μονάδες πέραν των αρχικών 18 που ήδη έχει αποφασιστεί να δοθούν. Όσο για τον τύπο, σε αποθήκευση βρίσκονται τα M-198 ενώ πλέον στις συζητήσεις βρίσκεται και η αποστολή και Μ-109.

Παράλληλα οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στείλουν περισσότερα συστήματα πυροβολικού στην Ουκρανία, όπως είπε σήμερα ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σε δημοσιογράφους, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με ηγέτες συμμαχικών χωρών σχετικά με τη ρωσική εισβολή.

Ερωτηθείς αν οι ΗΠΑ θα στείλουν περισσότερα συστήματα πυροβολικού στην Ουκρανία, ο πρόεδρος Μπάιντεν απάντησε «Ναι».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησαν σήμερα ότι είναι αναγκαίο να ενταθούν οι πιέσεις στο Κρεμλίνο, κυρίως μέσω της υιοθέτησης νέων κυρώσεων, αλλά και να απομονωθεί περαιτέρω η Ρωσία, κατά την τηλεδιάσκεψη που συγκάλεσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, με τη συμμετοχή πολλών ηγετών συμμαχικών χωρών.

«Θα αυστηροποιήσουμε περαιτέρω τις κυρώσεις μας κατά της Ρωσίας και θα ενισχύσουμε την οικονομική βοήθεια και τη βοήθεια στην ασφάλεια προς την Ουκρανία.

Ευχαριστούμε, πρόεδρε των ΗΠΑ, για τη σύγκληση αυτής της σημαντικής επικοινωνίας. Είμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας» σημείωσε σε ανάρτησή της στο Twitter η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, επιβεβαιώνοντας μια ανακοίνωση που είχε εκδώσει λίγο νωρίτερα η ιταλική κυβέρνηση.

Ποιοι συμμετείχαν

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην τηλεδιάσκεψη αυτήν συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, οι πρόεδροι της Ρουμανίας και της Πολωνίας και οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας, του Καναδά και της Ιαπωνίας.