Ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας του Bundestag, Marcus Faber, δήλωσε στις 8 Αυγούστου ότι ο γερμανικός εξοπλισμός που παρέχεται στην Ουκρανία μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις επιχειρήσεις του Κουρσκ, τονίζοντας τη νομιμότητα αυτής της ενέργειας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Faber, όλα τα υλικά που έχουν παραδοθεί στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των αρμάτων Leopard 2, θεωρούνται πλέον ουκρανικά όπλα και η χρήση τους υπόκειται στις διατάξεις του διεθνούς δικαίου.

Ο Faber υπογράμμισε ότι η ουκρανική επιδρομή είναι στρατηγικά σημαντική, αναγκάζοντας τη Ρωσία να αποσύρει δυνάμεις από τα ανατολικά και αποδεικνύοντας την ικανότητα της Ουκρανίας να δράσει.

Επιπλέον, δήλωσε ότι «η επιχείρηση δείχνει στον ρωσικό πληθυσμό ότι ο πόλεμος της Ρωσίας δεν αφορά μόνο την Ουκρανία, αλλά επηρεάζει και τη Ρωσία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Γερμανία, παρά την αρχική της διστακτικότητα, έχει γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος πάροχος στρατιωτικής υποστήριξης της Ουκρανίας μετά τις ΗΠΑ, αν και ο Γερμανόςκαγκελάριος, Όλαφ Σολτς, παραμένει επιφυλακτικός στη χορήγηση ορισμένων συστημάτων, όπως οι πύραυλοι μακράς εμβέλειας Taurus.