Oι Ουκρανοί μιλάνε για «προδοσία» των ρωσόφωνων κατοίκων και των διοικητών της γραμμής άμυνας της περιοχής, αφού ουδέποτε κατέγραψαν και μετέδωσαν πληροφορίες για συγκέντρωση των ρωσικών δυνάμεων εφόδου.

Επιθέσεις δέχονται και αυτοκίνητα της αστυνομίας, επιβεβαιώνοντας τις φήμες ότι όλες οι δημοτικές και κυβερνητικές δομές έχουν τραπεί σε φυγή και οι ντόπιοι υποδέχονται ως απελευθερωτές τον ρωσικό Στρατό.

">

Συγκεκριμένα, πηγή από τα ανώτερα ουκρανικά κυβερνητικά κλιμάκια ανέφερε:

«Οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονταν στον οικισμό εδώ αρκετό καιρό, σαν στο σπίτι τους, και η τοπική διοίκηση των δυνάμεών μας Ουκρανίας παρείχε λανθασμένες πληροφορίες για την κατάσταση στην περιοχή τις οποίες λάμβανε υπόψιν η ανώτατη στρατιωτικοπολιτική ηγεσία.

Η διοίκηση των τοπικών δυνάμεων εδαφικής άμυνας και των μονάδων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων έστειλαν αναφορές στις οποίες δεν αναφέρθηκε η παρουσία ρωσικών στρατευμάτων σε αυτήν την τοποθεσία.

Το αποτέλεσμα είναι ο εχθρός να συγκεντρώσει τις δυνάμεις του και να αρχίσει να προελαύνει τόσο σε γειτονικά χωριά όσο και προς τα νότια.

Υπάρχει πρόβλημα με την επικοινωνία μεταξύ των μονάδων, το οποίο οδηγεί σε απώλειες προσωπικού και έλλειψη πυροβολικού και τεθωρακισμένων».

H ρωσική προώθηση, πάντως, συνεχίζεται έστω και αν δεν έχει λάβει τα χαρακτηριστικά «προέλασης».

Μετά την κατάληψη του Γκλουμπόκογιε και του Λουκιάντσοφ, οι ρωσικές προωθημένες ομάδες έφτασαν στα βόρεια προάστια του Λίπτσοφ.

Μετά την κατάληψη του οικισμού στην εμβέλεια του ρωσικού πυροβολικού θα είναι το Χάρκοβο, από το Λίπτσοφ μέχρι το περιφερειακό κέντρο δεν είναι περισσότερα από δεκαεννέα χιλιόμετρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!