ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δοκιμή drone σε κατοικημένη περιοχή με πλαστά σήματα της Πολεμικής Αεροπορίας: Μόνο στην Ελλάδα!

Γιατί εγκατέλειψε την ώρα της προσγείωσης το μαχητικό η 30χρονη χειριστής του Mirage 2000-5 – Τα πρώτα ευρήματα (βίντεο)

Μοναδικό στα παγκόσμια χρονικά το περιστατικό

Γιατί εγκατέλειψε την ώρα της προσγείωσης το μαχητικό η 30χρονη χειριστής του Mirage 2000-5 – Τα πρώτα ευρήματα (βίντεο)

Προβληματισμός επικρατεί στο ΓΕΑ για το χθεσινό περιστατικό ασφαλείας με την εκτόξευση της 30χρονης πιλότου του Mirage 2000-5 που εκτοξεύθηκε χωρίς να υπάρχει επαρκής δικαιολογία μέχρι στιγμής.

Τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα από την πρώτη ανάλυση του υπολογιστή του αεροσκάφους:

  • Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με τα φρένα κατά την προσγείωση
  • Δεν υπήρξε υπερθέρμανση του κινητήρα
  • Έπιασε κανονικά στον διάδρομο
  • Η χειριστής εκτοξεύθηκε λίγα δευτερόλεπτα πριν σταματήσει το αεροσκάφος

Χαρακτηριστικό είναι ότι το μαχητικό μόνο του βγήκε μόλις 4 μέτρα εκτός του διαδρόμου και οι ζημιές του είναι αμελητέες (εκτός από το γεγονός ότι πρέπει να επανατοποθετηθεί το κάθισμα και να πιστοποιηθεί εκ νέου η δυνατότητα εκτόξευσής του).

Τα όσα ακούστηκαν σε κάποια κανάλια περί του «φόβου και τρόμου των Τούρκων» που αποτελεί, υποτίθεται, η 30χρονη χειριστής, Θ.Δ. δεν συμβιβάζονται με τα όσα έγιναν χθες που δείχνουν μια «περίεργη» κατάσταση χωρίς απαντήσεις.

Ένα ερώτημα που προκύπτει είναι αν η εκπαίδευση των Ικάρων που παρέχεται τα τελευταία χρόνια στην 120 ΠΕ στην Καλαμάτα, είναι αυτή που πρέπει να είναι, σε όλα τα επίπεδα (βασική και προκεχωρημένη) για να αποφεύγονται κρούσματα πανικού των πιλότων.

Ένα δεύτερο είναι μήπως συνέβη κάτι στην κοπέλα όταν επιχειρούσε με το μαχητικό στην πτήση και αυτό το «κάτι» της δημιούργησε την ψυχολογική ανάγκη να εγκαταλείψει το αεροσκάφος ενώ αυτό τροχοδρομούσε στην πίστα προσγείωσης της 114 ΠΜ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε οποιαδήποτε περίπτωση είναι μοναδικό στα παγκόσμια χρονικά πιλότος μαχητικού να εκτοξεύεται ενώ προσγειώνεται το αεροσκάφος και το ίδιο το μαχητικό να συνεχίζει και να σταματά από μόνο του!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.