ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στέφανε όλα καλά: Κάνε δικό σου κόμμα!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Η αδιανόητη στρατηγική γκάφα της Ουκρανίας στο Κούρσκ: Σε 15 ημέρες οι Ρώσοι κατέλαβαν χωρίς αντίσταση σχεδόν όλο το Ντονέτσκ! (upd)

Οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται 9,5 χιλιόμετρα μακριά από την «πόλη κλειδί» της ανατολικής Ουκρανίας

Η αδιανόητη στρατηγική γκάφα της Ουκρανίας στο Κούρσκ: Σε 15 ημέρες οι Ρώσοι κατέλαβαν χωρίς αντίσταση σχεδόν όλο το Ντονέτσκ! (upd)

To Κουρσκ όσο περνούν οι ημέρες και οι εβδομάδες μετατρέπεται σε μια μεγάλη στρατηγική αποτυχία της Ουκρανίας και ολέθρια επιλογή για την ουκρανική αντίσταση: Ο ρωσικός Στρατός προελαύνει εντελώς ανενόχλητος και εδώ και δύο εβδομάδες και ολοκληρώνει την κατάληψη του Ντονέτσκ, κάτι που δεν είχε καταφέρει μετά από 2,5 χρόνια πολέμου!

Ουκρανικές δυνάμεις δεν υπάρχουν, πυρομαχικά δεν υπάρχουν, ότι υπήρχε έχει διατεθεί στο Κούρσκ και εν τέλει το αποτέλεσμα είναι τόσο απίστευτο που διερωτάται κάποιος μήπως τελικά οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες έστησαν την επίθεση!

Το Ποκρόβσκ, η «πόλη κλειδί» της ανατολικής Ουκρανίας, είναι έτοιμο να πέσει.

Ιδού το timelapse της ρωσικής επέλασης στην τις τελευταίες δύο εβδομάδες στο Ντονέτσκ:

O ίδιος ο Β.Ζελένσκι δήλωσε ότι «η ρωσική προέλαση γίνεται γιατί αν δεν επιτεθούν τους σκοτώνουν στην πλάτη οι ανώτεροι τους» για να μην ομολογήσει την τεράστια στρατηγική γκάφα που διέπραξε (ή τον έβαλαν να το κάνει οι Δυτικοί)!

Την ίδια στιγμή βέβαια παραδέχεται ότι ο στρατηγικός στόχος της ουκρανικής επίθεσης στο Κουρσκ ήταν ο εξαναγκασμός της Ρωσίας να μεταφέρει δυνάμεις και απέτυχε.

Στην ίδια αιτιολόγηση βρέθηκε και ο ο Αρχηγός των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Ο.Σίρσκι, που αποκάλυψε για πρώτη φορά ανοιχτά  τους στόχους της εισβολής της Ουκρανίας στην ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ, λέγοντας ότι ο στρατός του  επεδίωκε να αποσπάσει τα ρωσικά στρατεύματα μακριά από το Ποκρόβσκ, όπου τις τελευταίες εβδομάδες η Ρωσία επελαύνει.

Ωστόσο , σύμφωνα με τον ίδιο τον Ουκρανό αρχιστράτηγο, οι ουκρανικές δυνάμεις έκαναν εντελώς λάθος εκτίμηση, και το σχέδιο απέτυχε.

Στο Κούρσκ η τακτική κατάσταση είναι εντελώς «παγωμένη»: Οι Ουκρανοί δεν προχωρούν «ούτε μέτρο» εδώ και δέκα ημέρες, δεν έχουν πετύχει κανέναν αντικειμενικό στόχο και απλά μεταφέρουν συνέχεια ενισχύσεις για να συντηρήσουν ένα «βλακώδες μέτωπο«» έχοντας απογυμνώσει όλους τους άλλους τομείς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και όλα αυτά γιατί οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών πίστευαν ότι η Ρωσία δεν είχε εφεδρείες. Μάλλον έκαναν λάθος…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.