Η CIA είχε ενημερώσει εκ των προτέρων τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν ότι η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να νικήσει στην αντεπίθεσή της κατά της Ρωσίας αλλά η εκτίμηση αυτή αγνοήθηκε από την αμερικανική κυβέρνηση.

Πρόκειται για μια εκτίμηση που εάν είχε εισακουστεί θα είχε γλυτώσει η Ουκρανία από την απώλεια πολλών χιλιάδων ανδρών, αλλά και η Δύση δεν θα είχε στείλει στη «σφαγή» πολλά δικά της άρματα μάχης που καταστράφηκαν από τους Ρώσους.

Την είδηση την αποκάλυψε ο γνωστός και βραβευμένος με Pulitzer Αμερικανός δημοσιογράφος, Seymour Hersh, σε άρθρο του στην πλατφόρμα Substack, επικαλούμενος πηγές από τη CIA.

«Πληροφορήθηκε ο Α.Μπλίνκεν από τη CIA ότι η ουκρανική επίθεση δεν θα ήταν επιτυχής.

Ήταν ένα show που κανόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος Β.Ζελένσκι, στο οποίο πίστευε η αμερικανική κυβέρνηση» αναφέρει ο Hersh.

Ταυτόχρονα, εκπονήθηκαν μεγάλα σχέδια βασισμένα στις προσδοκίες της αντεπίθεσης του Κιέβου.

Ο Hersh υποστηρίζει ότι η Σύνοδος της Τζέντα για την Ουκρανία υποτίθεται ότι ήταν το επιστέγασμα της «αστραπιαίας αντεπίθεσης της Ουκρανίας».

«Αλλά προς το παρόν, η Ρωσία συνεχίζει να συγκρατεί την ουκρανική επίθεση και να την εμποδίζει να προχωρήσει», τονίζει ο Hersh.

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος αποκαλύπτει επίσης ότι η συνάντηση στη Τζέντα ήταν ιδέα του συμβούλου εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν, ο οποίος την εξέλαβε ως «την αντίστοιχη του Woodrow Wilson στις Βερσαλλίες, μια συνάντηση της μεγάλης συμμαχίας του ελεύθερου κόσμου μετά την νίκη ενός μισητού εχθρού».

«Άλλο λάθος. Αλλά ποιος τους υπολογίζει πλέον» σημειώνει ο Hersh.

Υπενθυμίζεται πως ο ουκρανικός στρατός πραγματοποιεί ανεπιτυχείς επιθετικές προσπάθειες από τις 4 Ιουνίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε δύο μήνες οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν περισσότερους από 43.000 στρατιωτικούς και περίπου 5.000 μονάδες διαφόρων όπλων, συμπεριλαμβανομένων 26 αεροσκαφών και 25 τανκς Leopard.