ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Μπακχμούτ-Άρτεμοφσκ: Η πόλη προ των πυλών της νέας εποχής – Μικρό μέρος παραμένει υπό ουκρανικό έλεγχο (χάρτες)

Μετά από αρκετούς μήνες η κατάσταση στο Μπακχμούτ φαίνεται να έχει ξεκαθαρίσει - Αναλυτικοί χάρτες

Μπακχμούτ-Άρτεμοφσκ: Η πόλη προ των πυλών της νέας εποχής – Μικρό μέρος παραμένει υπό ουκρανικό έλεγχο (χάρτες)

Συνεχίζονται οι σφοδρές μάχες στο Μπακχμούτ ή Άρτεμοφσκ, με τους Ουκρανούς να έχουν περιοριστεί σε ένα μικρό κομμάτι γης και να αμύνονται με όλες τους τις δυνάμεις, χωρίς να παραδίδονται, ελπίζοντας ότι η αντεπίθεση και η σωτηρία θα έρθει από το Τσάζιβ Γιαρ, τον τελευταίο ουκρανικό στρατιωτικό κόμβο στην περιοχή.

Η πόλη θεωρείται και επίσημα ως «ρωσικό έδαφος» από την Μόσχα και η όλη επιχείρηση περιγράφεται πλέον ως «επιχείρηση απελευθέρωσης του κατεχόμενου Άρτεμοφσκ».

Ο εφοδιασμός των ουκρανικών δυνάμεων σταμάτησε, με τους Ρώσους να βομβαρδίζουν προ λίγων ημερών και την αποθήκη πυρομαχικών που ήταν 30 μέτρα κάτω από το έδαφος και μπορούσε να ανεφοδιάσει ένα ολόκληρο Σύνταγμα για 2 μήνες.

Κάτι που έχει αλλάξει πλήρως πλέον την κατάσταση στο Μπακχμούτ με τις ουκρανικές δυνάμεις να μπορούν πλέον να κρατήσουν εδάφη και την ομάδα Wagner να παραβιάζει διαρκώς την σθεναρή τους άμυνας.

Όπως φαίνεται σε χάρτη που αποτυπώνει την κατάσταση στο Μπακχμούτ σήμερα, 18 Απριλίου, οι Ουκρανοί έχουν υπό τον έλεγχό τους μόλις το 10% της περιοχής και βλέπουν διαρκώς να χάνουν εδάφη. 

Άλλωστε πριν από λίγες ώρες βομβαρδίστηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις και το Σπίτι του Πολιτισμού, ώστε να μην πέσει στα χέρια των Ρώσων.

Οι ρωσικές δυνάμεις ετοιμάζονται για έφοδο στο νέο ουκρανικό οχυρό Τσάσιβ Γιαρ

Επόμενος στόχος των Ρώσων φέρεται να είναι το νέο ουκρανικό οχυρό Τσάσιβ Γιαρ, εκεί όπου αναμένεται να γίνεται μέσα στις επόμενες ημέρες έφοδος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το οχυρό βρίσκεται στα βορειοδυτικά του Μπάκχμουτ και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη ελιγμοί εκκένωσης ενός θύλακα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.