ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Σέριφος: Η απόδειξη ότι είμαστε στην χώρα που καίγονται ακόμα και τα βράχια...

Η «εκδίκηση» της Ρωσίας στην επίθεση με τις γαλλικές βόμβες στο ρωσικό έδαφος: Καταρρίφθηκαν δύο ουκρανικά MIG-29 σε μια ημέρα

Μαζική πυραυλική επίθεση σε ουκρανικές αεροπορικές βάσεις

Η «εκδίκηση» της Ρωσίας στην επίθεση με τις γαλλικές βόμβες στο ρωσικό έδαφος: Καταρρίφθηκαν δύο ουκρανικά MIG-29 σε μια ημέρα

Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, οι ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν δύο ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 κατά τη διάρκεια της τελευταίας ημέρας με χρήση συστημάτων αεράμυνας.

Επιπλέον ξεκίνησαν να πραγματοποιούν πτήσεις CAP με μαχητικά Su-35 τα οποία μπορούν να εντοπίζουν στόχους σε μεγάλες αποστάσεις και σε χαμηλό ύψος, όπως είναι το προφίλ κρούσης των Ουκρανών πιλότων.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μετά από επιτυχημένο αεροπορικό πλήγμα της ουκρανικής Αεροπορίας από MiG-29 εναντίον ρωσικών θέσεων στο Μπέλγκοροντ.

Μάλιστα οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν μαζικό πλήγμα με όπλα ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς, αεροβαλλιστικούς υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal και UAVs κατά των αεροδρομίων της Ουκρανίας καθώς το ουκρανικό χτύπημα εντός ρωσικού εδάφους με μαχητικά κρίθηκε ότι δεν πρέπει να επαναληφθεί.

Στόχος ήταν να καταστραφούν οι εγκαταστάσεις που φιλοξενούν μαχητικά ή βομβαρδιστικά αεροσκάφη της ουκρανικής αεροπορίας, που δείχνει να μπορεί να εκτελεί μόνο πλήγματα εντυπωσιασμού πιο πολύ λόγω μικρού μεγέθους.

Συνολικά, οι ουκρανικές απώλειες για την προηγούμενη ημέρα περιλαμβάνουν 1955 στρατιώτες, έξι τεθωρακισμένα οχήματα, και 29 συστήματα πυροβολικού, εκ των οποίων τρεις ήταν συστήματα HIMARS MLRS στην κατεύθυνση του Kherson.

Επιπλέον, οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν 33 μονάδες ειδικών μηχανοκίνητων οχημάτων και 62 UAVs.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.