ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Οι ΗΠΑ πήραν 300 εκατ, ευρώ από τη Novartis χάρη στον Παύλο Σαράκη. Η Ελλάδα τι ακριβώς πήρε, είπαμε;

Η Ρωσία ανακήρυξε επίσημα τις ΗΠΑ «εχθρό» για πρώτη φορά στην ιστορία!

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ

Η Ρωσία ανακήρυξε επίσημα τις ΗΠΑ «εχθρό» για πρώτη φορά στην ιστορία!

Η Ρωσία ανακήρυξε επίσημα τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής «εχθρό» για πρώτη φορά στην ιστορία.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Ντμίτρι Πεσκόφ, ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε: «Είμαστε τώρα εχθρική χώρα για αυτούς, όπως και αυτοί για εμάς».

Ο χαρακτηρισμός των ΗΠΑ ως εχθρικού κράτους από τη Ρωσία είναι για πρώτη φορά στη διπλωματική τους ιστορία.

Σύμφωνα με το Agentstvo, έναν έγκριτο ρωσικό ιστότοπο ερευνών, ούτε ο Πεσκόφ ούτε ο Πούτιν έχουν αναφερθεί ποτέ στις Ηνωμένες Πολιτείες ή σε άλλες «μη φιλικές» χώρες ως εχθρούς της Ρωσίας.

Αυτή η απόφαση έρχεται ως απάντηση στα πρόσφατα γεγονότα, συμπεριλαμβανομένης της αποτροπής του πρώην αξιωματικού πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ, Σκοτ ​​Ρίτερ, να ταξιδέψει στη Ρωσία.

Το διαβατήριο του Ρίτερ κατασχέθηκε από αξιωματούχους των συνόρων των ΗΠΑ καθώς προσπαθούσε να παραστεί στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, οδηγώντας σε περαιτέρω περιπλοκές στις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας.

Ο Ρίτερ μοιράστηκε την εμπειρία του με το TASS, ένα ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, περιγράφοντας πώς απομακρύνθηκε από την πτήση του και του απαγόρευσαν να συνεχίσει το ταξίδι του.

Υποστήριξε ότι οι αρχές δεν παρείχαν κανένα σκεπτικό για τον αποκλεισμό του από το να πετάξει, προσθέτοντας ότι συμμορφώνονταν με εντολές του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Πεσκόφ αναφέρθηκε σε αυτό το περιστατικό κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, αποδίδοντάς το στην «τελευταία εκδήλωση της λυσσασμένης εκστρατείας» με στόχο να εμποδίσει τους Αμερικανούς να εμπλακούν με τη Ρωσία. Πρότεινε ότι η κίνηση θα μπορούσε να είναι κατανοητή μόνο εάν σχετίζεται με τον πρώην ρόλο των μυστικών υπηρεσιών του Ρίτερ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.