ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ειδικό ρόλο «κατευνασμού» των βουλευτών της ΝΔ αναλαμβάνει η Ντόρα...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Η Σαουδική Αραβία θα απέχει από την κατά φαντασίαν «σύνοδο για την ειρήνη στην Ουκρανία» που θα διεξαχθεί στην Ελβετία

Η απόφαση της Σαουδικής Αραβίας να μην παραστεί στη σύνοδο

Η Σαουδική Αραβία θα απέχει από την κατά φαντασίαν «σύνοδο για την ειρήνη στην Ουκρανία» που θα διεξαχθεί στην Ελβετία

Η Σαουδική Αραβία δεν προτίθεται να συμμετάσχει στη Σύνοδο για την Ειρήνη στην Ουκρανία που θα πραγματοποιηθεί στο θέρετρο Burgenstock της Ελβετίας στις 15-16 Ιουνίου, σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων DPA.

Ο λόγος για την απόφαση αυτή είναι η απουσία της Ρωσίας από τη σύνοδο.

Η απόφαση αυτή υπογραμμίζει τις στενές οικονομικές σχέσεις που διατηρεί η Σαουδική Αραβία με τη Ρωσία, οι οποίες ενισχύθηκαν μετά την έναρξη της πλήρους κλίμακας εισβολής στην Ουκρανία και την επακόλουθη οικονομική απομόνωση της Ρωσίας από τη Δύση.

Παράλληλα, η Σαουδική Αραβία έχει παίξει σημαντικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για ανταλλαγές αιχμαλώτων με τη Ρωσία, επιτρέποντας στην Ουκρανία να πετύχει μια σημαντική ανταλλαγή σχεδόν 300 ανθρώπων τον Σεπτέμβριο του 2022.

Η Ουκρανία ελπίζει ότι η σύνοδος θα αντιμετωπίσει διάφορα κρίσιμα θέματα, όπως η ενεργειακή ασφάλεια, η ανταλλαγή αιχμαλώτων και η παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, η απουσία της Σαουδικής Αραβίας από την σύνοδο αποτελεί ένα σαφές μήνυμα ότι δεν βλέπει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα από αυτή την πρωτοβουλία, ειδικά χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.