Η Σαουδική Αραβία δεν προτίθεται να συμμετάσχει στη Σύνοδο για την Ειρήνη στην Ουκρανία που θα πραγματοποιηθεί στο θέρετρο Burgenstock της Ελβετίας στις 15-16 Ιουνίου, σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων DPA.

Ο λόγος για την απόφαση αυτή είναι η απουσία της Ρωσίας από τη σύνοδο.

Η απόφαση αυτή υπογραμμίζει τις στενές οικονομικές σχέσεις που διατηρεί η Σαουδική Αραβία με τη Ρωσία, οι οποίες ενισχύθηκαν μετά την έναρξη της πλήρους κλίμακας εισβολής στην Ουκρανία και την επακόλουθη οικονομική απομόνωση της Ρωσίας από τη Δύση.

Παράλληλα, η Σαουδική Αραβία έχει παίξει σημαντικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για ανταλλαγές αιχμαλώτων με τη Ρωσία, επιτρέποντας στην Ουκρανία να πετύχει μια σημαντική ανταλλαγή σχεδόν 300 ανθρώπων τον Σεπτέμβριο του 2022.

Η Ουκρανία ελπίζει ότι η σύνοδος θα αντιμετωπίσει διάφορα κρίσιμα θέματα, όπως η ενεργειακή ασφάλεια, η ανταλλαγή αιχμαλώτων και η παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, η απουσία της Σαουδικής Αραβίας από την σύνοδο αποτελεί ένα σαφές μήνυμα ότι δεν βλέπει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα από αυτή την πρωτοβουλία, ειδικά χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας.