ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτή η «αντιπυρική ετοιμότητα» της κυβέρνησης, πόσους νεκρούς θα στοιχίσει ακόμα;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Η Σούδα ο πρώτος στόχος του Ιράν αν οι Ισραηλινοί απαντήσουν με πλήγμα: «Θα κτυπήσουμε τις ΗΠΑ στην Α.Μεσόγειο» δηλώνει η Τεχεράνη

Εντός της ακτίνας δράσης των ιρανικών Shahab 3 η Κρήτη αλλά και η λοιπή Ελλάδα

Η Σούδα ο πρώτος στόχος του Ιράν αν οι Ισραηλινοί απαντήσουν με πλήγμα: «Θα κτυπήσουμε τις ΗΠΑ στην Α.Μεσόγειο» δηλώνει η Τεχεράνη

Το Ιράν προειδοποίησε την ΗΠΑ ότι αν υποστεί μαζικά αντίποινα από το Ισραήλ θα επιχειρήσει να πλήξει τις αμερικανικές βάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και βέβαια ο πρώτος ιρανικός στόχος προφανώς θα είναι ο ναύσταθμος της Σούδας στην Κρήτη, ο οποίος είναι εντός της ακτίνας δράσης των ιρανικών πυραύλων.

Για λόγους «ισορροπιών« εξαιρείται η αμερικανική βάση στο Ινσιρλίκ της Τουρκίας, καθώς οι σχέσεις Άγκυρας-Τεχεράνης είναι κάτι παραπάνω από καλές τα τελευταία χρόνια.

Φυσικά υπάρχουν και οι αμερικανικές βάσεις στην Συρία και το Ιράκ, οι οποίες βάλλονται σχεδόν καθημερινά από τις σιιτικές πολιτοφυλακές, αλλά όχι με τέτοιου μεγέθους βαλλιστικά συστήματα.

Οι ΗΠΑ έχουν θέσει ήδη σε ετοιμότητα όλες τις βάσεις τους στην Μεσόγειο, ενώ αεροσκάφη εγκαίρου προειδοποιήσεως θα εκτελούν πτήσεις στην περιοχή αυτή.

Το σίγουρο είναι ότι στο παιχνίδι έχουν εισέλθει όλες οι μονάδες επιφανείας του 6ου αμερικανικού στόλου και τα υποβρύχια που ειναι στην περιοχή.

Οι Τούρκοι έχουν θέσει σε πολεμική ετοιμότητα τις δυνάμεις τους στα Κατεχόμενα της Κύπρου, διότι φοβούνται «πιθανό ατύχημα» από κάποιον ιρανικό πύραυλο προς το νησί, βασικά κατά της βρετανικής βάσης στο Ακρωτήρι.

Οι Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν ανακοίνωσαν ότι δεκάδες πύραυλοι εκτοξεύθηκαν προς το Ισραήλ και προειδοποίησαν ότι αν το Ισραήλ προβεί σε αντίποινα η απάντηση της Τεχεράνης θα είναι «πιο συντριπτική και καταστροφική», μετέδωσε η ιρανική κρατική τηλεόραση. Που σημαίνει ότι θέλουν να αποφύγουν την κλιμάκωση.

«Το Ιράν ανακοίνωσε ότι είναι πλήρως έτοιμο για αντίποινα σε συνέχεια της εκτόξευσης πυραύλων στο Ισραήλ, επισημαίνει ανώτερος αξιωματούχος του Ιράν», σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Με ποια όπλα μπορεί να κτυπηθεί η Σούδα; Βασικά με τον Shahab 3.

Χάρτης με το ενδεικτικό βεληνεκές των ιρανικών πυραύλων (πηγή: DIA)

Ο Shahab 3, ένας από τους μεγαλύτερου βεληνεκούς πυραύλους του Ιράν, μπορεί να πλήξει στόχους όπως την Ελλάδα, την Ρουμανία, και την Ουκρανία, σε απόσταση 2,000 χλμ. από τα ιρανικά σύνορα.

Οι τεχνικοί βρίσκονται σε μια διαρκή προσπάθεια βελτίωσης των πυραύλων, της ακρίβειας, της φονικότητας και παραγωγής μεγαλύτερου αριθμού βλημάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν και δεν διαθέτει βαλλιστικούς πυραύλους μακρού πλήγματος (ICBM) αντίθετα με πολλές ανεπτυγμένες στρατιωτικά χώρες, οι προσπάθειές του δείχνουν να κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.