Δύο Ρώσοι υπήκοοι που κρατούνται όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας αποτελούν προτεραιότητα για τη Χαμάς να απελευθερωθούν, στην περίπτωση που συμφωνηθεί μια κατάπαυση του πυρός με το Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, ο Μούσα Αμπού Μαρζούκ.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στη Μόσχα, ο αναπληρωτής επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της παλαιστινιακής παραστρατιωτικής οργάνωσης, υποστήριξε ότι η Χαμάς είναι έτοιμη να δώσει προτεραιότητα στην απελευθέρωση των Αλεξάντερ Τρουφάνοφ και Μαξίν Χέρτιν. Όπως διευκρίνισε, ο πρώτος, ο οποίος συνελήφθη κατά τη διάρκεια των μαχών, βρίσκεται, επί του παρόντος, στα χέρια της Ισλαμικής Τζιχάντ και «θα ανταλλαχθεί με Παλαιστίνιους αιχμαλώτους που κρατούνται στο Ισραήλ».

Όσον αφορά τον Χέρκιν, ο Μούσα Αμπού Μαρζούκ εξήγησε ότι, όταν συνελήφθη, ήταν Ουκρανός πολίτης, αλλά «η οικογένειά του αργότερα μετακόμισε στη Ρωσία και του εξασφάλισε τη ρωσική υπηκοότητα, δίνοντας τη δυνατότητα στη ρωσική κυβέρνηση να παρέμβει στις προσπάθειες απελευθέρωσής του». «Ωστόσο, δεν είναι Ρώσος πολίτης αλλά πρώην στρατιώτης του ισραηλινού στρατού», πρόσθεσε ο ίδιος, τονίζοντας πως, από σεβασμό προς τους Ρώσους ομολόγους του, οι Τρουφάνοφ και Χέρκιν θα έχουν προτεραιότητα σε μία πιθανή απελευθέρωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να σημειωθεί πως χθες το βράδυ ο αναπληρωτής επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς συναντήθηκε με τον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, με το υπουργείο να ανακοινώνει, κατόπιν, ότι η συνάντησή τους επικεντρώθηκε στο θέμα των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα.