ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Η χειρουργικής ακρίβειας κινήσεις της Χαμάς στην πρώτη ημέρα της σύγκρουσης

Πώς «δούλεψε» ρολόι ο σχεδιασμός των Παλαιστινίων

Η χειρουργικής ακρίβειας κινήσεις της Χαμάς στην πρώτη ημέρα της σύγκρουσης

Οι Παλαιστίνιοι ακολούθησαν συγκεκριμένες διαδρομές και εκτέλεσαν ένα λεπτομερές σχέδιο κατά την εισβολή τους στο Ισραήλ

Στις 7 Οκτωβρίου, οι Παλαιστίνιοι, έχοντας καταλάβει το σημείο ελέγχου Eρέζ, προχώρησαν στην κοντινή πόλη Σντερότ.

Ο κύριος στόχος ήταν η κατάληψη κυβερνητικών κτιρίων και υπηρεσιών επιβολής του νόμου.

Υπάρχουν πλάνα από την καταστροφή του αστυνομικού τμήματος. Οι Παλαιστίνιοι κατάφεραν να καταλάβουν το κτίριο και το οπλοστάσιο γεμάτο όπλα.

Μετά το κύριο μέρος της ομάδας κινήθηκε βόρεια προς την Ασκελόν με τον αιχμαλωτισμένο εξοπλισμό, χωρίς να συναντήσει μεγάλη αντίσταση ή εμπόδια.

Στη συνέχεια, τόσο στην ίδια την Ασκελόν όσο και νοτιότερα, στο Ζικίμ, πραγματοποιήθηκε αμφίβια απόβαση με βάρκες.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε προσγείωση αερομεταφερόμενων δυνάμεων με αλεξίπτωτα πλαγιάς στην Ασκελόν.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως η Ασκελόν όπως και η Γάζα αποτελούσαν κάποτε τις δύο από τις 5 πόλεις των Φιλισταίων, για τους οποίους οι Παλαιστίνιοι θεωρούν πως είναι οι απευθείας απόγονοί τους.

Για να μειωθούν οι δυνατότητες των Ισραηλινών και να διαταραχθεί ο έλεγχος, οι επικοινωνίες τους και να σπείρουν τον πανικό, βομβάρδισαν το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας του Ρούτενμπεργκ που τροφοδοτεί την περιοχή.

Ως αποτέλεσμα των μαχών στις 7 Οκτωβρίου, δημιουργήθηκε ένα προγεφύρωμα νότια της Ασκελόν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην Σντερότ, εκπλήρωσαν τον στόχο τους παίρνοντας και μεγάλες ποσότητες όπλων, ενώ κατέλαβαν και την πόλη των 40.000 κατοίκων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.