ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Η «χοάνη» του Κούρσκ «καταπίνει» τους Ουκρανούς: Στέλνουν τις καλύτερες μονάδες σε «άγονες» μάχες και οι Ρώσοι προελαύνουν στο Ντονμπάς!

Έσπασαν οι ουκρανικές γραμμές άμυνας στο Κουπιάνσκ

Η «χοάνη» του Κούρσκ «καταπίνει» τους Ουκρανούς: Στέλνουν τις καλύτερες μονάδες σε «άγονες» μάχες και οι Ρώσοι προελαύνουν στο Ντονμπάς!

Σε μια μεγάλη θανάσιμη παγίδα μετατρέπεται η ουκρανική επιδρομή στο Κούρσκ, καθώς όχι μόνο οι δυνάμεις του Κιέβου οδηγούνται όλο και πιο βαθιά στο ρωσικό έδαφος χωρίς ικανοποιητική και συνεχή υποστήριξη, αλλά κινδυνεύουν να απωλέσουν και το μεγαλύτερο μέρος των αξιόμαχων μονάδων τους.

Οι Ουκρανοί έχουν αποσύρει σημαντικό αριθμό από τις εφεδρείες τους από το μέτωπο του Ντονμπάς για να συμμετάσχουν στην επίθεση στο Κούρσκ, με αποτέλεσμα η προέλαση των ρωσικών δυνάμεων στα ανατολικά να είναι αδύνατον να εμποδιστεί αποτελεσματικά. 

Οι Ουκρανοί έχασαν τον έλεγχο του οικισμού της νέας Υόρκης, ενός από τα τελευταία οχυρά σημεία με υψηλή σημασία, ενώ διασπάστηκε και πλήρως η γραμμή άμυνας στο Κουπιάνσκ, με τις ρωσικές δυνάμεις να έχουν πλέον υπό τον πλήρη έλεγχό τους το Πισχάνε και να συνεχίζουν να προωθούνται στην κατεύθυνση του οικισμού της Κολισνικίβκα.

Ουσιαστικά, το ρωσικό μηχανοκίνητο πεζικό έχει καταφέρει με στοχευμένες επιθετικές ενέργειες, σε συνεργασία με πυρά υποστήριξης από Πυροβολικό και Αεροπορία, να «ανοίξει στα δύο» την ουκρανική άμυνα στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν επίσης σημαντικές θέσεις στη δυτική όχθη του ποταμού Ζερεμπέτς, θέτοντας υπό τον έλεγχό τους περίπου το ήμισυ της Μακίιβκα.

Παράλληλα, οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν προς το Βισνιέβε στην κατεύθυνση του Σβάτοβο, ενώ κατέλαβαν και τον σιδηροδρομικό σταθμό Βιέμκα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η τροπή που έχουν πάρει οι εξελίξεις των στρατιωτικών επιχειρήσεων και των δύο χωρών, κάνουν τις ουκρανικές ενέργειες να μοιάζουν προϋπολογισμένες από τον ρωσικό Στρατό, ως ένα πολύπλοκο τέχνασμα για να οδηγήσει όσο μεγαλύτερο μέρος των ουκρανικών στρατευμάτων στην καταστροφή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.