ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δεν κατάλαβα γιατί είναι «οργισμένοι στο Μαξίμου» με την «ανυπαρξία Χαρδαλιά» στο κάψιμο της Αττικής. Αυτοί τον έβαλαν εκεί...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

ΗΠΑ: Απαγόρευσαν στην Ουκρανία να πραγματοποιεί επιθέσεις «βαθιά σε ρωσικό έδαφος»

«Ανησυχούμε για την κλιμάκωση και την εξάπλωση της σύγκρουσης πέρα από τα σύνορα της Ουκρανίας» δήλωσε το Πεντάγωνο

ΗΠΑ: Απαγόρευσαν στην Ουκρανία να πραγματοποιεί επιθέσεις «βαθιά σε ρωσικό έδαφος»

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ απαγόρευσε επίσημα στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί αμερικανικά όπλα για να πραγματοποιεί επιθέσεις «βαθιά» στο έδαφος της Ρωσίας, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Πάτρικ Ράιντερ.

Η πολιτική αυτή παραμένει αμετάβλητη, παρά τις πιέσεις του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι να επιτραπούν επιθέσεις σε ρωσικά στρατιωτικά αεροδρόμια και άλλους στόχους.

Ο Ράιντερ επεσήμανε ότι η απόφαση αυτή στοχεύει στην αποτροπή μιας κλιμάκωσης που θα μπορούσε να οδηγήσει σε επέκταση της σύγκρουσης πέρα από την Ουκρανία.

Παρά τις άδειες που έχουν δοθεί στην Ουκρανία για περιορισμένες επιθέσεις κοντά στα σύνορα, η χρήση αμερικανικών όπλων για επιθέσεις βαθιά στη Ρωσία παραμένει απαγορευμένη​​.

Ο Ζελένσκι συνεχίζει να ζητάει από την Ουάσινγκτον να επιτρέψει στην Ουκρανία να χτυπά στόχους βαθύτερα στο ρωσικό έδαφος, υποστηρίζοντας ότι οι νέες δυναμικές στο πεδίο της μάχης απαιτούν αλλαγές στους περιορισμούς αυτούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, οι ανησυχίες για μια πιθανή κλιμάκωση της σύγκρουσης καθιστούν τις ΗΠΑ επιφυλακτικές στο να αλλάξουν την πολιτική τους​.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.