Η κυβέρνηση των ΗΠΑ απαγόρευσε επίσημα στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί αμερικανικά όπλα για να πραγματοποιεί επιθέσεις «βαθιά» στο έδαφος της Ρωσίας, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Πάτρικ Ράιντερ.

Η πολιτική αυτή παραμένει αμετάβλητη, παρά τις πιέσεις του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι να επιτραπούν επιθέσεις σε ρωσικά στρατιωτικά αεροδρόμια και άλλους στόχους.

Ο Ράιντερ επεσήμανε ότι η απόφαση αυτή στοχεύει στην αποτροπή μιας κλιμάκωσης που θα μπορούσε να οδηγήσει σε επέκταση της σύγκρουσης πέρα από την Ουκρανία.

Παρά τις άδειες που έχουν δοθεί στην Ουκρανία για περιορισμένες επιθέσεις κοντά στα σύνορα, η χρήση αμερικανικών όπλων για επιθέσεις βαθιά στη Ρωσία παραμένει απαγορευμένη​​.

Ο Ζελένσκι συνεχίζει να ζητάει από την Ουάσινγκτον να επιτρέψει στην Ουκρανία να χτυπά στόχους βαθύτερα στο ρωσικό έδαφος, υποστηρίζοντας ότι οι νέες δυναμικές στο πεδίο της μάχης απαιτούν αλλαγές στους περιορισμούς αυτούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, οι ανησυχίες για μια πιθανή κλιμάκωση της σύγκρουσης καθιστούν τις ΗΠΑ επιφυλακτικές στο να αλλάξουν την πολιτική τους​.