ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στη Γαλλία το εντυπωσιακό δεν είναι το 34% της Λεπέν αλλά το 28% Αριστεράς και ακροαριστερών!

ΗΠΑ: «Παγώνει» η εκπαίδευση νέων Ουκρανών πιλότων για τα F-16

«Απογοήτευση» στο Κίεβο που πιέζει για πιο εντατικές διαδικασίες

ΗΠΑ: «Παγώνει» η εκπαίδευση νέων Ουκρανών πιλότων για τα F-16

Έντονες αντιδράσεις εκφράζει η Ουκρανία για το πρόγραμμα εκπαίδευσης των νέων πιλότων στα μαχητικά αεροσκάφη F-16, το οποίο υλοποιείται από τις ΗΠΑ.

Παρά τις δεσμεύσεις για αύξηση του αριθμού των εκπαιδευόμενων Ουκρανών πιλότων, οι θέσεις στο πρόγραμμα παραμένουν περιορισμένες λόγω «άλλων διεθνών εκπαιδευτικών υποχρεώσεων» σύμφωνα με τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Κίεβο, υπάρχουν 30 πιλότοι έτοιμοι να ξεκινήσουν την εκπαίδευση στη βάση Morris Air National Guard στο Tucson της Αριζόνα, ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, δηλώνει ότι το πρόγραμμα μπορεί να φιλοξενήσει μόνο 12 μαθητές τη φορά.

Η ίδια περιορισμένη διαθεσιμότητα παρατηρείται και στις εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις στη Δανία και τη Ρουμανία.

Η Ουκρανία επίσημα ζήτησε από τις ΗΠΑ να εκπαιδεύσουν τους επιπλέον πιλότους στη βάση του Tucson, αλλά το αίτημα δεν έχει ικανοποιηθεί.

Ο εκπρόσωπος της Εθνικής Φρουράς της Αριζόνα, Maj. Erin Hannigan, επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συντελούν στην έλλειψη θέσεων, όπως η χρηματοδότηση, οι αιτήσεις από άλλες χώρες και η εκπαίδευση των μαθητών στην αγγλική γλώσσα.

Αναμένεται ότι 20 Ουκρανοί πιλότοι θα ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους στα F-16 μέχρι το τέλος του 2024, αριθμός που είναι μόνο το ήμισυ των 40 πιλότων που απαιτούνται για τη λειτουργία μιας πλήρους μοίρας 20 αεροσκαφών F-16.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οκτώ νέοι πιλότοι θα ξεκινήσουν εκπαίδευση στη Ρουμανία και άλλοι οκτώ στη βάση του Tucson.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.