ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ειδικό ρόλο «κατευνασμού» των βουλευτών της ΝΔ αναλαμβάνει η Ντόρα...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

ΗΠΑ: Προετοιμάζουν το έδαφος για την επίσημη δράση εταιρειών μισθοφόρων στην Ουκρανία

«Προς τεχνική υποστήριξη και ασφάλεια εδάφους για τα F-16» λένε οι Αμερικανοί

ΗΠΑ: Προετοιμάζουν το έδαφος για την επίσημη δράση εταιρειών μισθοφόρων στην Ουκρανία

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ φαίνεται να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να άρει την απαγόρευση ανάπτυξης μισθοφόρων από «ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας» στην Ουκρανία, σύμφωνα με αναφορές.

Σύμφωνα με τέσσερις ανώνυμους Αμερικανούς αξιωματούχους που μίλησαν στο CNN, η πιθανή άρση της απαγόρευσης θα επιτρέψει στην Ουκρανία να διατηρεί και να επισκευάζει τα συστήματα όπλων που έχουν παρασχεθεί από τις ΗΠΑ πιο γρήγορα, καθώς ο αμερικανικός στρατιωτικός εξοπλισμός θα πρέπει κανονικά να απομακρύνεται από τη χώρα για επισκευές σε γειτονικές χώρες όπως η Πολωνία και η Ρουμανία, γεγονός που θα καθυστερεί σημαντικά την επιστροφή σε ουκρανική υπηρεσία.

Η πολιτική αυτή βρίσκεται ακόμα σε διαδικασία διαμόρφωσης και δεν έχει λάβει την τελική έγκριση από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Ανώνυμος διοικητικός αξιωματούχος δήλωσε ότι «δεν έχουν ληφθεί ακόμα αποφάσεις και κάθε συζήτηση για αυτό το θέμα είναι πρόωρη».

Αν εγκριθεί, η αλλαγή αυτή θα τεθεί σε εφαρμογή εντός του έτους, επιτρέποντας στο Πεντάγωνο να αναθέσει συμβόλαια σε αμερικανικές εταιρείες για να εργαστούν στην Ουκρανία για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ανάπτυξη των «εργολάβων» θα μπορούσε να συμπεριλάβει την υποστήριξη προηγμένων συστημάτων, όπως τα μαχητικά αεροσκάφη F-16, τα πρώτα εκ των οποίων αναμένεται να παραλάβει η Ουκρανία αυτό το καλοκαίρι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.