ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Eιλικρινά: Ποιος ασχολείται -στα σοβαρά- με το debate του ΠΑΣΟΚ;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

ΗΠΑ: «Προϋπόθεση η νίκη της Ουκρανίας στον πόλεμο για ένταξη στο ΝΑΤΟ»

Η δήλωση του Λευκού Οίκου και οι απαιτήσεις για την ένταξη

ΗΠΑ: «Προϋπόθεση η νίκη της Ουκρανίας στον πόλεμο για ένταξη στο ΝΑΤΟ»

Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, John Kirby, ανέφερε ότι η Ουκρανία πρέπει πρώτα να κερδίσει τον πόλεμο με τη Ρωσία προτού μπορέσει να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ.

Ο Τζον Κίρμπι ανέφερε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, είναι σίγουρος ότι το ΝΑΤΟ θα περιλαμβάνει την Ουκρανία στο μέλλον.

Ωστόσο, τόνισε ότι υπάρχουν πολλά που πρέπει να ολοκληρωθούν πριν από αυτό, συμπεριλαμβανομένης της νίκης στον πόλεμο και της αντιμετώπισης των προβλημάτων διαφθοράς.

Επιπλέον, ο Κίρμπι ανέφερε ότι η συμφωνία ασφαλείας ΗΠΑ-Ουκρανίας δεν απαιτεί στρατιωτική απάντηση από τις ΗΠΑ σε περίπτωση επίθεσης στην Ουκρανία, αλλά περιλαμβάνει μακροπρόθεσμη αμυντική και άλλη βοήθεια.

Η συμφωνία αυτή υπογράφηκε πρόσφατα στη σύνοδο κορυφής της G7 στην Ιταλία και αναφέρεται ως «γέφυρα προς την μελλοντική ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ».

Η Ουκρανία ελπίζει ότι η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο στην Ουάσιγκτον θα φέρει ένα πιο σαφές σήμα για την μελλοντική ένταξη της χώρας στη συμμαχία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, οι αμερικανικοί αξιωματούχοι έχουν καταστήσει σαφές ότι η χώρα είναι απίθανο να λάβει πρόσκληση σε αυτή τη φάση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.