Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, John Kirby, ανέφερε ότι η Ουκρανία πρέπει πρώτα να κερδίσει τον πόλεμο με τη Ρωσία προτού μπορέσει να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ.

Ο Τζον Κίρμπι ανέφερε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, είναι σίγουρος ότι το ΝΑΤΟ θα περιλαμβάνει την Ουκρανία στο μέλλον.

Ωστόσο, τόνισε ότι υπάρχουν πολλά που πρέπει να ολοκληρωθούν πριν από αυτό, συμπεριλαμβανομένης της νίκης στον πόλεμο και της αντιμετώπισης των προβλημάτων διαφθοράς.

Επιπλέον, ο Κίρμπι ανέφερε ότι η συμφωνία ασφαλείας ΗΠΑ-Ουκρανίας δεν απαιτεί στρατιωτική απάντηση από τις ΗΠΑ σε περίπτωση επίθεσης στην Ουκρανία, αλλά περιλαμβάνει μακροπρόθεσμη αμυντική και άλλη βοήθεια.

Η συμφωνία αυτή υπογράφηκε πρόσφατα στη σύνοδο κορυφής της G7 στην Ιταλία και αναφέρεται ως «γέφυρα προς την μελλοντική ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ».

Η Ουκρανία ελπίζει ότι η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο στην Ουάσιγκτον θα φέρει ένα πιο σαφές σήμα για την μελλοντική ένταξη της χώρας στη συμμαχία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, οι αμερικανικοί αξιωματούχοι έχουν καταστήσει σαφές ότι η χώρα είναι απίθανο να λάβει πρόσκληση σε αυτή τη φάση.