ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ιράν: Συμφωνία για παράδοση τακτικών βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Οι πύραυλοι Fath-360 θα αποτελέσουν φθηνότερη και μαζικότερη λύση από το Iskander για πιο χαμηλής αξίας στόχους

Ιράν: Συμφωνία για παράδοση τακτικών βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Η Ρωσία θα παραλάβει εκατοντάδες βαλλιστικούς πυραύλους Fath-360 και άλλους βαλλιστικούς πυραύλους από το Ιράν στο εγγύς μέλλον μετά τη συμφωνία που υπογράφηκε τον Δεκέμβριο του 2023 μεταξύ Μόσχας και Τεχεράνης, αποκάλυψαν πηγές πληροφοριών στο Reuters στις 9 Αυγούστου.

Το Reuters αναφέρει ότι δεκάδες Ρώσοι στρατιωτικοί εκπαιδεύονται επί του παρόντος στο σύστημα βαλλιστικών πυραύλων Fath-360 στο Ιράν.

Το Ιράν σε αντάλλαγμα έχει ζητήσει σύγχρονα συστήματα αεράμυνας από τη Ρωσία καθώς προετοιμάζεται για σύγκρουση με το Ισραήλ, με τις παραδόσεις να έχουν ήδη ξεκινήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πύραυλοι Fath-360 έχουν βεληνεκές 120 χιλιομέτρων, καθώς και κεφαλή 150 κιλών.

Μολονότι πηγές πληροφοριών δεν παρείχαν άμεσο χρονοδιάγραμμα για το πότε να αναμένεται η μεταφορά όπλων, πηγές ανέφεραν ότι θα γίνει άμεσα.

Σε απάντηση στην πιθανή μεταφορά πυραύλων, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ είπε στο Reuters ότι οι δυτικοί σύμμαχοι «είναι έτοιμοι να δώσουν μια ταχεία και αυστηρή απάντηση εάν το Ιράν προχωρήσει σε τέτοιες μεταφορές».

Οι μεταφορές «θα αντιπροσώπευαν μια δραματική κλιμάκωση της υποστήριξης του Ιράν στον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

«Ο Λευκός Οίκος έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει για την εμβάθυνση της εταιρικής σχέσης ασφαλείας μεταξύ της Ρωσίας και του Ιράν από την αρχή της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία».

Η μόνιμη αποστολή του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη αρνήθηκε ότι η χώρα θα μεταφέρει τους πυραύλους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Από ηθική άποψη, το Ιράν απέχει από τη μεταφορά όπλων, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων, που θα μπορούσαν ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν στη σύγκρουση με την Ουκρανία μέχρι να τελειώσει» ανέφερε η δήλωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.