ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Το πιο αστείο στις «δημοσκοπήσεις» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ερωτώνται και οι νεοδημοκράτες αν «πρέπει να είναι υποψήφιος;»!
prodeals.gr

Ισραήλ: Οι IDF εξόντωσαν δύο «τρομοκράτες» από την Ιορδανία που προσπάθησαν να εισβάλουν στη χώρα

Έρευνες στην περιοχή για έναν επιπλέον «τρομοκράτη»

Ισραήλ: Οι IDF εξόντωσαν δύο «τρομοκράτες» από την Ιορδανία που προσπάθησαν να εισβάλουν στη χώρα

Οι IDF αναγνώρισαν «ορισμένο αριθμό τρομοκρατών» που προσπαθούσαν να περάσουν από την Ιορδανία στο Ισραήλ νότια της περιοχής της Νεκράς Θάλασσας και εξουδετέρωσαν δύο από αυτούς, αφού άνοιξαν πυρ κατά των ισραηλινών δυνάμεων, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ισραηλινός στρατός.

«Στρατεύματα του IDF εστάλησαν στο σημείο και δύο τρομοκράτες που άνοιξαν πυρ προς τα στρατεύματα εξουδετερώθηκαν από τις δυνάμεις», ανέφερε ο στρατός. «Έχουν σταλεί πρόσθετες δυνάμεις για να ενισχύσουν την περιοχή και διεξάγουν έρευνες στο έδαφος και στον αέρα για έναν επιπλέον τρομοκράτη που πιθανότατα διέφυγε από τη σκηνή».

Το τελευταίο περιστατικό ακολουθεί μια ξεχωριστή επίθεση στις 8 Σεπτεμβρίου, όταν ένας ένοπλος από την Ιορδανία σκότωσε τρεις Ισραηλινούς πολίτες στο συνοριακό πέρασμα της Γέφυρας Άλενμπι, μεταξύ της Δυτικής Όχθης και της Ιορδανίας προτού οι δυνάμεις ασφαλείας τον πυροβολήσουν και σκοτώσουν.

Το αντι-ισραηλινό αίσθημα είναι έντονο στην Ιορδανία και η επίθεση στη Γέφυρα Άλενμπι ήταν η πρώτη του είδους της κατά μήκος των συνόρων με την Ιορδανία από τις 7 Οκτωβρίου 2023, όταν η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς πραγματοποίησε επίθεση στο νότιο Ισραήλ, πυροδοτώντας τον πόλεμο στη Γάζα που έχει κλιμακώθηκε σε όλη την περιοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Ισραήλ και η Ιορδανία υπέγραψαν συνθήκη ειρήνης το 1994 και έχουν στενούς δεσμούς ασφαλείας. Δεκάδες φορτηγά περνούν καθημερινά από την Ιορδανία, με προϊόντα από την Ιορδανία και τον Κόλπο που τροφοδοτούν τόσο τη Δυτική Όχθη όσο και τις αγορές του Ισραήλ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.