Ο αρχηγός του επιτελείου των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF), αντιστράτηγος Χέρτζι Χαλεβί, κατά τη διάρκεια σημερινών του δηλώσεων, τόνισε ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Χεζμπολάχ στον Λίβανο θα επιταχυνθούν, χωρίς καμία αναστολή.

«Στη Χεζμπολάχ δεν πρέπει να δοθεί ανάπαυλα. Πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις», τόνισε ο Χαλεβί.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι επιθετικές επιχειρήσεις θα ενταθούν και όλες οι στρατιωτικές μονάδες θα ενισχυθούν, καθώς η κατάσταση απαιτεί συνεχή και εντατική δράση σε όλα τα μέτωπα.

Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο από χθες, Δευτέρα, αυξήθηκε στους 558, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Φιράς Αμπιάντ σε συνέντευξη Τύπου.

Ο νεότερος απολογισμός από τα πλήγματα αυτά «έφθασε τους 558 νεκρούς, μεταξύ των οποίων 50 παιδιά και 94 γυναίκες», δήλωσε ο υπουργός, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο 1.835 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Ο απολογισμός «διαψεύδει όλους τους ισραηλινούς ισχυρισμούς ότι στοχοποιούνται μαχητές», πρόσθεσε ο υπουργός.

«Η πραγματικότητα, δυστυχώς, είναι ότι η μεγάλη πλειονότητα, εάν όχι το σύνολο, είναι άνθρωποι χωρίς οπλισμό που βρίσκονταν στα σπίτια τους», δήλωσε ο ίδιος.

Πρόκειται για τον βαρύτερο απολογισμό από τον τελευταίο πόλεμο μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ το 2006. Ο προηγούμενος απολογισμός που είχε ανακοινώσει χθες βράδυ το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ήταν 492 νεκροί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο υπουργός δήλωσε επίσης ότι 16 διασώστες και πυροσβέστες τραυματίστηκαν και ένα νοσοκομείο στην Μπιντ Τζμπέιλ, στον νότιο Λίβανο, αποτέλεσε στόχο πλήγματος.