(Aνανέωση 20:30) Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα το Ισραήλ βομβάρδισε τον προσφυγικό Τζαμπαλίγια στη Χάζα, με την Χαμάς να κατηγορεί το Ισραήλ ότι στοχοποιεί τους αμάχους της Τζαμπαλίγια.

Έναν βομβαρδισμό που τον επιβεβαίωσε και το ίδιο το Ισραήλ δηλώνοντας ότι εξουδετέρωσε άλλο ένα ηγετικό στέλεχος της Χαμάς και ότι έχει συνομιλίες που αποδεικνύουν ότι οι ισλαμιστές εκμεταλλεύονται ανθρωπιστικούς πόρους.

https://twitter.com/idfonline/status/1719778138253615232?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1719778146780586027%7Ctwgr%5E55efde84721e7ae23dfe36de1075b222999d0109%7Ctwcon%5Es2_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.newsit.gr%2Fkosmos%2Fmesi-anatoli-to-israil-epivevaiose-ton-neo-vomvardismo-tis-tzampaligia-eksoudeterothike-tromokratis-tis-xamas%2F3897643%2F

Την ίδια ώρα αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των νεκρών από τον χθεσινό βομβαρδισμό του Ισραήλ στον παλαιστινιακό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια, με Χαμάς μιλάει για 400 νεκρούς, ανάμεσά τους και επτά όμηροι.  

Το Ισραήλ παραδέχεται το χτύπημα και τονίζει πως κάτω από τον καταυλισμό υπήρχαν τούνελ στα οποία κρύβονταν ηγετικά στελέχη της Χαμάς. 

#038;embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fwww.pronews.gr%2F&source_ve_path=MjM4NTE&feature=emb_title

Όπως μεταδίδει το «Al Jazeera», ο βομβαρδισμός σημειώθηκε στην συνοικία al-Faluja στα βορειοδυτικά του καταυλισμού. Ο χθεσινός βομβαρδισμός έγινε στα νοτιοανατολικά του καταυλισμού.

Οι πληροφορίες που κατάφεραν να περάσουν πριν το μπλοκάρισμα των επικοινωνιών που επέβαλε το Ισραήλ, κάνουν  λόγο για ισοπεδωμένες πολυκατοικίες, από απανωτά χτυπήματα από αεροσκάφη.

Ο προσφυγικός καταυλισμός της Τζαμπαλίγια είναι ο μεγαλύτερος στην Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με τα στοιχειά του ΟΗΕ 116.000 άνθρωποι (επισήμως) μένουν σε 1,4 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η περιοχή al-Faluja, είναι μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες του καταυλισμού. Στον καταυλισμό υπάρχουν τρία σχολεία του ΟΗΕ τα οποία στεγάζουν οικογένειες τα σπίτια των οποίων καταστράφηκαν.

Συνολικά το Ισραήλ φέρεται να έριξε περισσότερους από έξι τόνους βομβών.

Την ίδια ώρα ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων ανέρχεται σε 8.796, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του υπουργείου Υγείας της Γάζας.

Από αυτούς τα 3.648 είναι παιδιά. Χθες το υπουργείο Υγείας είχε ανακοινώσει 8.525 νεκρούς.

Φυλλάδια με τα οποία προειδοποιεί τους κατοίκους της Χαν Γιουνίς, η οποία βρίσκεται στο νότιο μέρος της Γάζας, για την επικείμενη εισβολή του Στρατού του Ισραήλ, έριξαν οι Ισραηλινοί το μεσημέρι της Τετάρτης (1/11). 

Στα φυλλάδια αναφέρουν ότι «η στιγμή που οι δυνάμεις του Ισραήλ θα εισβάλουν στη Λωρίδα της Γάζας πλησιάζει» και προσκαλούν τους κατοίκους να δώσουν πληροφορίες για τους απαχθέντες, ώστε να ανταμειφθούν και να έχουν ένα καλύτερο μέλλον.

«Μήνυμα προς τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας

Ο χρόνος σας τελειώνει!

Η στιγμή που οι IDF θα εισβάλουν στη Λωρίδα της Γάζας πλησιάζει.

Η εξάλειψη και η καταστροφή του κινήματος της Χαμάς είναι μια αναπόφευκτη πραγματικότητα. Να θυμάστε ότι η ευκαιρία που έχετε στη διάθεσή σας θα τελειώσει σύντομα και η απόφαση είναι στα χέρια σας, αν έχετε αξιόπιστες πληροφορίες για το πού βρίσκονται οι απαχθέντες, αν είναι ζωντανοί ή νεκροί, ή αν κρατάτε απαχθέντες, σας προσφέρουμε την ευκαιρία να μας ενημερώσετε. Σας συνιστούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας γρήγορα και να μας παράσχετε ακριβείς πληροφορίες, και θα εγγυηθούμε σε εσάς και την οικογένειά σας μια οικονομική ανταμοιβή για ένα καλύτερο μέλλον.

Σας εγγυόμαστε απόλυτη εμπιστευτικότητα», αναφέρει ο Στρατός του Ισραήλ στα φυλλάδιά του.

https://twitter.com/ishivamkahar/status/1719689024468914422

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!