ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δεν ξέρω ποιος θα κερδίσει στις αμερικανικές εκλογές αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι μόνο ο Τραμπ μπορεί να σώσει το δολάριο ως νόμισμα...
prodeals

Ισραήλ: Στη δημοσιότητα βίντεο από μαχητικά πριν την επίθεση στο Ιράν

Το Ισραήλ είπε ότι τα πλήγματα έγιναν ως αντίποινα στις «συνεχείς επιθέσεις από την Τεχεράνη και τους συνεργούς της»

Ισραήλ: Στη δημοσιότητα βίντεο από μαχητικά πριν την επίθεση στο Ιράν

Ο ισραηλινός Στρατός έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο πριν από την επίθεση στο Ιράν.

Στο βίντεο φαίνονται μαχητικά αεροσκάφη F-15 και F-16 να απογειώνονται για να πραγματοποιήσουν τις χθεσινοβραδινές επιθέσεις στο Ιράν.

«Έτσι απογειώθηκαν τα αεροσκάφη της Αεροπορίας για να πραγματοποιήσουν ακριβείς και στοχευμένες επιδρομές εναντίον στρατιωτικών στόχων στο Ιράν», έγραψε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, σε ανάρτησή του στο X.

Το Ισραήλ είπε ότι τα πλήγματα έγιναν ως αντίποινα στις «συνεχείς επιθέσεις από την Τεχεράνη και τους συνεργούς της».

Ισραήλ: Πάνω από 100 αεροσκάφη συμμετείχαν στην επίθεση στο Ιράν

Ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε τελικά τις αεροπορικές επιδρομές που είχε προαναγγείλει κατά του Ιράν, χτυπώντας τις πρώτες ώρες της 26ης Οκτωβρίου στρατιωτικές βάσεις και υποδομές σε περίπου 20 τοποθεσίες στις περιοχές του Ιλάμ, του Χουζεστάν και την ίδια την Τεχεράνη.

Από την ιρανική πρωτεύουσα επιβεβαιώνουν ότι οι επιθέσεις του Ισραήλ είχαν στόχο στρατιωτικές βάσεις και αποθήκες, προκαλώντας όμως «περιορισμένες ζημιές».

Πάνω από 100 αεροσκάφη μετείχαν στα ισραηλινά πλήγματα κατά του Ιράν τη νύχτα. Πετούσαν όλοι οι τύποι των αεροσκαφών, αλλά και επίσης τα όπλα τα οποία μετέφεραν ήταν τέτοια, τα οποία μπορούσαν ουσιαστικά να ταξιδέψουν πολλά μίλια, πολλά ναυτικά χιλιόμετρα μακριά και να πλήξουν με ιδιαίτερη ακρίβεια τους στόχους τους, χωρίς να χρειάζεται να υπάρξει περισσότερη διακινδύνευση από τα συστήματα αεράμυνας των Ιρανών.

Το Ισραήλ φαίνεται ότι έλαβε υπόψη τις προειδοποιήσεις της Ουάσιγκτον και φαίνεται να έχει χαλιναγωγήσει ορισμένα από τα πιο φιλόδοξα σχέδιά του να προκαλέσει τεράστιο πλήγμα στις ιρανικές αρχές.

Τώρα εναπόκειται στην ιρανική ηγεσία να αποφασίσει πώς θα απαντήσει. Το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim είπε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Ισραήλ θα αντιμετωπίσει αυτό που αποκάλεσε «αναλογική αντίδραση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ισραηλινός στρατός έχει ήδη πει ότι εάν το Ιράν κάνει το λάθος να ξεκινήσει έναν νέο γύρο κλιμάκωσης, θα ήταν υποχρεωμένο να ανταπαντήσει

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.