Ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) Αντισυνταγματάρχης Πίτερ Λέρνερ, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του τόνισε πώς «πρέπει να υπάρξει ένα πολύ σαφές μήνυμα ότι δεν μπορεί να επιτραπεί στο Ιράν να ξεφύγει από αυτό που έκανε».

Η πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε χθες το Ιράν εναντίον του Ισραήλ ήταν «απάντηση» στις δολοφονίες των ηγετών της Χαμάς και της Χεζμπολάχ, ανακοίνωσαν αργότερα οι Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης, απειλώντας το Ισραήλ με «συντριπτικά πλήγματα» σε περίπτωση που προχωρήσει σε αντίποινα.

Η ιρανική επίθεση εναντίον του Ισραήλ, ακολούθησε τις ισραηλινές επιδρομές στον Λίβανο και αντιπροσωπεύει την πιο πρόσφατη και πιο έντονη κλιμάκωση των εντάσεων στην περιοχή. ΗΠΑ και Γαλλία κινητοποιούν δυνάμεις στην περιοχή «για να υπερασπιστούν» το Ισραήλ.

«Η απάντηση στο Ιράν πρέπει να είναι σκληρή» λέει ο ηγέτης της αντιπολίτευσης

Ο Γιαίρ Λαπίντ λέει ότι το Ιράν θα πληρώσει βαρύ τίμημα για την πυραυλική του επίθεση, προσθέτοντας ότι «στην Τεχεράνη γνωρίζουν ότι το Ισραήλ θα έρθει».

«Η απάντηση θα πρέπει να είναι σκληρή και να στείλει ένα σαφές μήνυμα σε ολόκληρο τον άξονα – Ιράν, Υεμένη, Συρία, Λίβανο και Γάζα».

«Μαζί με τη στρατιωτική απάντηση, πρέπει να αναπτύξουμε μια συνολική περιφερειακή πολιτική στρατηγική που θα μετατρέπει τη στρατιωτική επιτυχία σε στρατηγική αλλαγή και δεν πρέπει να ξεχάσουμε ούτε για μια στιγμή την επείγουσα ανάγκη να επιστρέψουν οι απαχθέντες στην πατρίδα τους».

«Επιτυχή τα πλήγματά μας στο Ισραήλ» λένε οι Χούθι

Νωρίτερα αναφέραμε ότι οι Χούθι της Υεμένης δήλωσαν ότι εκτόξευσαν βλήματα «βαθιά μέσα» στο Ισραήλ «για να υποστηρίξουν τόσο τον παλαιστινιακό όσο και τον λιβανέζικο λαό». Ωστόσο, δεν έχει δοθεί καμία επιβεβαίωση από Ισραηλινούς αξιωματούχους.

«Οι πύραυλοι χτύπησαν με επιτυχία τους στόχους τους», δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι, Γιαχία Σαρί, σε δήλωσή του.

Ο Σαρί «επαίνεσε» το Ιράν για το πυραυλικό μπαράζ που εξαπέλυσε εναντίον του Ισραήλ την Τρίτη.

«Δεν θα διστάσουμε να διευρύνουμε τις επιχειρήσεις μας εναντίον του ισραηλινού εχθρού ή εκείνων που τον υποστηρίζουν μέχρι να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα και τον Λίβανο και να αρθεί η πολιορκία που έχει τεθεί στη Γάζα».

Λουτρό αίματος στη Γάζα – 60 νεκροί κατά τη διάρκεια της νύχτας

Ισραηλινά στρατιωτικά πλήγματα σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας σκότωσαν τουλάχιστον 60 Παλαιστίνιους κατά τη διάρκεια της νύχτας, μεταξύ των οποίων και σε ένα σχολείο που φιλοξενούσε εκτοπισμένες οικογένειες, δήλωσαν γιατροί στην περιοχή.

Το Reuters μεταδίδει ότι τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ισραηλινά άρματα μάχης πραγματοποίησαν επιδρομή σε διάφορες περιοχές στην ανατολική και κεντρική Χαν Γιουνίς στη νότια Λωρίδα της Γάζας, προτού υποχωρήσουν εν μέρει, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 40 άνθρωποι να σκοτωθούν και δεκάδες να τραυματιστούν.

Τουλάχιστον 22 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στην πόλη της Γάζας, μεταξύ των οποίων ένα χτύπημα σε ένα σχολείο που φιλοξενούσε εκτοπισμένες οικογένειες στο οποίο σκοτώθηκαν 17 άτομα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!