ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ισραήλ: «Βρέθηκαν όπλα κατά την έφοδο στο νοσοκομείο Αλ Σίφα» (βίντεο)

Σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση στο κτηριακό συγκρότημα όπου εισέβαλαν στρατιώτες και τανκς

Ισραήλ: «Βρέθηκαν όπλα κατά την έφοδο στο νοσοκομείο Αλ Σίφα» (βίντεο)

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έφοδος των ισραηλινών δυνάμεων στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Λωρίδας της Γάζας.

Μπορεί να «διευρυνθεί» τις επόμενες ώρες, αποκάλυψε αξιωματούχος που μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας στο ραδιόφωνο του Στρατού του Ισραήλ.

Την ίδια ώρα, ισραηλινά ΜΜΕ αποκαλύπτουν ότι βρέθηκαν όπλα κατά την επιχείρηση στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, ωστόσο δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι στο εσωτερικό του κρατούνται όμηροι. Ο Ισραηλινός Στρατός πιστεύει πάντως ότι μπορεί να βρεθούν στοιχεία που θα υποδεικνύουν πού βρίσκονται ορισμένοι όμηροι.

«Η επιχείρηση ξεκίνησε σε μικρή κλίμακα και θα διευρυνθεί ανάλογα με τις ανάγκες» είπε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το σκεπτικό του Ισραήλ ήταν ότι θα πραγματοποιούσε την εισβολή στο Αλ Σίφα μόνο όταν ήξερε τι ακριβώς βρισκόταν εκεί και πού. «Το ίδιο συνέβη και με την έφοδο το νοσοκομείο Ραντίσι, που συνέβη μόνο όταν μάθαμε ακριβώς τι κρυβόταν στο υπόγειό του».

Υπενθυμίζεται ότι o ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ότι δυνάμεις του διεξάγουν «στοχευμένη» επιχείρηση «ακριβείας» εναντίον μαχητών του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στο Αλ Σίφα, το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Λωρίδας της Γάζας.

Ισραηλινοί στρατιώτες ανέκριναν ανθρώπους στο νοσοκομείο, ανάμεσά τους γιατρούς και ασθενείς, ενώ άρματα μάχης και στρατιωτικά οχήματα μεταφοράς προσωπικού έχουν περικυκλώσει το συγκρότημα του αλ Σίφα, δήλωσε δημοσιογράφος που βρίσκεται επί τόπου και συνεργάζεται με το AFP.

Την ώρα που ο ΟΗΕ και μη κυβερνητικές οργανώσεις εκφράζουν έντονη ανησυχία για την κατάσταση των αμάχων στα νοσοκομεία στο βόρειο τμήμα της Γάζας, ο ισραηλινός στρατός διευκρίνισε ότι έστειλε «ιατρικές ομάδες που μιλούν αραβικά και είναι εκπαιδευμένες» για αυτού του τύπου το «περίπλοκο» περιβάλλον προκειμένου «να μη συμβεί κανένα κακό στους αμάχους τους οποίους η Χαμάς χρησιμοποιεί σαν ανθρώπινες ασπίδες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.