Τα ισραηλινά ΜΜΕ επικαλούνται στοιχεία της Σιν Μπετ και αποκαλύπτουν ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Χεζμπολάχ κατάφερε τελικά να χτυπήσει το σπίτι του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, προκαλώντας ωστόσο μόνο υλικές ζημιές.

Μετά την άρση της στρατιωτικής λογοκρισίας για το συγκεκριμένο ζήτημα δημοσιεύτηκε μια εικόνα, που προηγουμένως είχε απαγορευτεί να δημοσιευτεί από τον ισραηλινό στρατό, η οποία δείχνει τη ζημιά που προκλήθηκε στο σπίτι από την επίθεση του drone.

Η έκρηξη έσπασε το τζάμι στο παράθυρο ενός υπνοδωματίου, ενώ δεν υπήρξαν τραυματισμοί διότι ο Νετανιάχου και η σύζυγός του δεν βρίσκονταν στο σπίτι τη στιγμή της επίθεσης.

Το Σάββατο αμέσως μετά την επίθεση, ο Νετανιάχου δήλωσε: «Η Χεζμπολάχ, σύμμαχος του Ιράν, που προσπάθησε να με δολοφονήσει, εμένα και τη γυναίκα μου, διέπραξε σοβαρό λάθος». «Λέω στους Ιρανούς και τους συμμάχους τους στον άξονα του κακού: οποιοσδήποτε αποπειράται να βλάψει τους πολίτες του Ισραήλ θα πληρώσει υψηλό τίμημα», πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νωρίτερα σήμερα (22.10.2024), ο εκπρόσωπος Τύπου της Χεζμπολάχ, Μοχάμαντ Αφίφ ,ανακοίνωσε ότι η σιιτική οργάνωση του Λιβάνου αναλαμβάνει την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για την επίθεση που εξαπέλυσε στο σπίτι του Πρωθυπουργού του Ισραήλ στην Καισάρεια.