Τουλάχιστον 28 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων και παιδιά, από ισραηλινό χτύπημα σε σχολείο όπου είχαν καταφύγει εκτοπισμένοι, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με όσα ανέφερε ένας αξιωματούχος του τοπικού υπουργείου Υγείας.

Το Ισραήλ από την πλευρά του λέει ότι στόχος του ήταν δεκάδες μαχητές που βρίσκονταν στο σημείο αυτό.

Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον αξιωματούχο, τον Μεντάτ Αμπάς. «Δεν υπάρχει νερό για να σβήσουμε τη φωτιά. Δεν υπάρχει τίποτα. Πρόκειται για σφαγή», πρόσθεσε.

«Άμαχοι και παιδιά σκοτώνονται, καίγονται από τη φωτιά», κατήγγειλε.

Ο ισραηλινός στρατός στην ανακοίνωσή του υποστήριξε ότι στόχος του ήταν μαχητές της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ οι οποίοι δρούσαν από το σχολείο Άμπου Χουσέιν της Τζαμπάλια. Το σχολείο αυτό είχε μετατραπεί σε καταφύγιο για τους εκτοπισμένους Παλαιστίνιους. Σύμφωνα με τον στρατό, δεκάδες μαχητές βρίσκονταν μέσα στο συγκρότημα όταν έγινε το πλήγμα. Οι ισραηλινές αρχές δημοσιοποίησαν 12 ονόματα, ωστόσο το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να τα επαληθεύσει.

Ο στρατός πρόσθεσε ότι έλαβε προφυλάξεις για να περιορίσει τις απώλειες μεταξύ αμάχων και κατηγόρησε τη Χαμάς ότι τους χρησιμοποιεί ως ανθρώπινη ασπίδα, κάτι που η παλαιστινιακή οργάνωση αρνείται.

«Μόνο ψέματα» οι ισχυρισμοί ότι στο σχολείο υπήρχαν μέλη της Χαμάς, λέει η οργάνωση

Η Χαμάς από την πλευρά της, στη δική της ανακοίνωση, λέει ότι οι ισχυρισμοί πως υπήρχαν μαχητές της στο σχολείο «δεν είναι παρά μόνο ψέματα», προσθέτοντας ότι πρόκειται για μια «συστηματική πολιτική του εχθρού για να δικαιολογεί τα εγκλήματά του».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης της Χαμάς έκανε λόγο για 28 νεκρούς και 160 τραυματίες από το πλήγμα αυτό.