ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

Ιταλός δημοσιογράφος: «Το ΝΑΤΟ γνωρίζει ποιος έριξε τον πύραυλο Tochka-U στο Κραματόρσκ»

«Ο σειριακός αριθμός αντιστοιχεί σε ουκρανικό πύραυλο»

Ιταλός δημοσιογράφος: «Το ΝΑΤΟ γνωρίζει ποιος έριξε τον πύραυλο Tochka-U στο Κραματόρσκ»

Το ΝΑΤΟ γνωρίζει από πού ακριβώς ο πύραυλος Tochka-U έπληξε τον σιδηροδρομικό σταθμό Κραματόρσκ.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του Αζερμπαϊτζάν SalamNews, αναφερόμενη στη δήλωση του Ιταλού τηλεοπτικού δημοσιογράφου, Τόνι Καπουόζο, ο οποίος επέστησε την προσοχή σε αναφορές ότι ο σειριακός αριθμός του πυραύλου δείχνει ότι ανήκει στην Ουκρανία, σύμφωνα με το Βαλκανικό Περισκόπιο.

«Το ΝΑΤΟ γνωρίζει ακριβώς από πού προήλθε αυτός ο πύραυλος», είπε στο δημοφιλές ελεύθερο τηλεοπτικό κανάλι Rete4 στην εκπομπή «Quarta Repubblica».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το κλίμα που δημιουργήθηκε γύρω από τη σύγκρουση στην Ουκρανία πιέζει να ανατεθεί η ευθύνη για αυτήν αποκλειστικά στη ρωσική πλευρά.

«Είδα ότι οι αριθμοί στον κινητήρα του πυραύλου, σύμφωνα με ορισμένους στο διαδίκτυο, φαίνεται να αναφέρονται σε αποθήκες της Ουκρανίας, ή σε κάθε περίπτωση, αυτός ο πύραυλος μοιάζει πολύ με αυτόν που έπληξε την πόλη του Ντόνετσκ», είπε ο Καπουόζο.

Περισσότεροι από 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα της επίθεσης με ρουκέτα Tochka-U που πραγματοποίησαν ουκρανικά στρατεύματα στις 14 Μαρτίου στο κέντρο του Ντόνετσκ.

Νωρίτερα, ο Καπουόζο εξέφρασε αμφιβολίες για την ουκρανική εκδοχή του τι συνέβη στην πόλη Μπούkα.

Τότε ο Καπουόζο είπε ότι «δεν πείθεται από το χρονικό πλαίσιο».

Ο τηλεοπτικός ρεπόρτερ αναρωτήθηκε από πού προέρχονται τα πτώματα στον δρόμο της πόλης, αν λίγες μέρες νωρίτερα ο δήμαρχος του Μπούκα μιλούσε για την απελευθέρωση της πόλης, χωρίς καμία αναφορά για θύματα.

Το αρχηγείο της εδαφικής άμυνας του Ντόνετσκ (DNR) ανέφερε στις 8 Απριλίου ότι τα ουκρανικά στρατεύματα εξαπέλυσαν πλήγμα Tochka-U στο Κραματόρσκ, τα συντρίμμια έπεσαν κοντά στο σταθμό.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του DNR, Ντενίς Πουσίλιν, 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 87 τραυματίστηκαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν χρησιμοποιούν τον τύπο των πυραύλων που χρησιμοποιήθηκαν στο Κραματόρσκ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.