ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Μονοκούκι» Διαμαντοπούλου ψήφισαν στο ΠΑΣΟΚ οι… νεοδημοκράτες!

Κίεβο: «Ανακαταλάβαμε 100 τετραγωνικά χλμ. εδάφους κατά την αντεπίθεση» – Μόσχα: «Πάνω από 7.500 οι ουκρανικές απώλειες»

Η Ουκρανία σημειώνει ορισμένες νίκες κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσής της, ωστόσο πληρώνει βαρύ τίμημα

Κίεβο: «Ανακαταλάβαμε 100 τετραγωνικά χλμ. εδάφους κατά την αντεπίθεση» – Μόσχα: «Πάνω από 7.500 οι ουκρανικές απώλειες»

Ανώτερος στρατιωτικός διοικητής του ουκρανικού στρατού δήλωσε σήμερα ότι η Ουκρανία ανέκτησε και έθεσε υπό τον έλεγχό της περισσότερα από 100 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους της κατά την διάρκεια της αντεπίθεσής της κατά του ρωσικού στρατού.

«Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να πολεμούμε για να απελευθερώσουμε τα εδάφη μας με τα γυμνά μας χέρια» δήλωσε ο ταξίαρχος Ολεξίι Χρόμοφ σε ενημέρωση μέσων ενημέρωσης.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι στις πρώτες φάσεις της επίθεσης, την οποία όπως είπε η Ουκρανία άρχισε την περασμένη εβδομάδα, επτά οικισμοί απελευθερώθηκαν στην ανατολική περιοχή του Ντονέτσκ και στην νότια περιοχή της Ζαπορίζια. 

Ο στρατός προέλασε κατά 3 χιλιόμετρα κοντά στο χωριό Μάλα Τοκμάτσκα στην περιοχή της Ζαπορίζια και κατά 7 χιλιόμετρα κοντά στο χωριό νότια της Βέλικα Νοβοσίλκα στην περιοχή του Ντονέτσκ , ανέφεραν αξιωματούχοι του στρατού.

Το Reuters δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει την κατάσταση που επικρατεί στο πεδίο της μάχης.

Από την πλευρά της η Ρωσία στέκεται στις μεγάλες απώλειες των Ουκρανών, οι οποίοι σε σχεδόν 10 ημέρες έχασαν δύο ταξιαρχίες από τις 11 που είχαν ετοιμαστεί για την αντεπίθεση.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία, από τις 4 Ιουνίου ο Ουκρανικός στρατός έχασε 7.500 στρατιώτες και 189 τεθωρακισμένα… με τα Leopard να αφανίζονται στην κυριολεξία…

Μόνο στις 13 Ιουνίου ο Ουκρανικός στρατός έχασε σχεδόν 1.000 στρατιώτες εκ των οποίων 800 στην περιοχή Ζαπορίζια όπου εξελίσσεται σε κολαστήριο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Συνολικά, τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν χάσει περίπου 7.500 στρατιώτες που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν μόνο στην πρώτη γραμμή από τις 4 Ιουνίου, χωρίς να υπολογίζονται οι στρατιώτες που εξοντώθηκαν σε επιδρομές από τα ρωσικά όπλα ακριβείας μεγάλης εμβέλειας και αεροσκάφη βαθιά στο ουκρανικό έδαφος», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο άμυνας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.