Αυτό με την Λιβύη που πήρε όλη την ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδα κλπ. μέχρι την Κρήτη, να το προσέξουμε. Νομίζω ακολουθεί και η ίδια η Κρήτη σε λίγο...

Κίεβο: Η Ρωσία ισοπέδωσε την «ουκρανική ΕΡΤ» που μετέδιδε τις ειδήσεις στο εξωτερικό (βίντεο)

Στο κτίριο στεγάζονταν ουκρανικά κανάλια που μετέδιδαν στις διάφορες γλώσσες για το εξωτερικό

Κίεβο: Η Ρωσία ισοπέδωσε την «ουκρανική ΕΡΤ» που μετέδιδε τις ειδήσεις στο εξωτερικό (βίντεο)

Σκληρό ήταν το χτύπημα σήμερα των ρωσικών βομβαρδιστικών και στο Κίεβο για πρώτη φορά από δόθηκε εντολή να διαλυθεί το κτίριο γραφείων όπου στεγάζονταν τα ουκρανικά κρατικά ξένα κανάλια με τα οποία η κυβέρνηση Β.Ζελένσκι έστελνε τα δικά του μηνύματα προς κάθε γλώσσα, τα οποία μηνύματα μετά στις διάφορες χώρες αναμετέδιδαν ώστε να αποκτήσουν εκεί την αλήθεια του Κιέβου.

Σε αυτό το κτίριο της «ουκρανικής ΕΡΤ» θα λέγαμε βρίσκονταν γραφεία σύνταξης καναλιών όπως τα FREEДОМ, Dom, UATV English, The Gaze, UATV Español, UATV Arabic και UATV Português.

Τι κτίριο χτυπήθηκε το βράδυ καθώς η ρωσική πλευρά δεν ήθελε να προκαλέσει απώλειες στο έμυχο δυναμικό των σταθμών, αλλά απλά να σταματήσει η «προπαγάνδα του καθεστώτος Ζελένσκι», όπως αναφέρουν ρωσικές διαρροές. 

Το χτύπημα πραγματοποιήθηκε σήμερα από έναν μεγάλο συνδυασμό ρωσικών οπλικών συστημάτων.

Εκτός των drones, χρησιμοποιήθηκαν στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95SM εκ των οποίων 13 αεροσκάφη βρέθηκαν στον αέρα έμφορτα κατευθυνόμενων πυραύλων μεγάλης εμβέλειας.

Το χτύπημα συμπληρώνονταν και από πολλαπλές εκτοξεύσεις πυραύλων Kalibr.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.