ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στέφανε όλα καλά: Κάνε δικό σου κόμμα!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Κίεβο: Επίθεση κατά κύματα ρωσικών drones – Απογειώθηκαν εσπευσμένα πολωνικά μαχητικά

Σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας και η πολωνική Αεράμυνα

Κίεβο: Επίθεση κατά κύματα ρωσικών drones – Απογειώθηκαν εσπευσμένα πολωνικά μαχητικά

Οι αεροπορικές επιθέσεις της Ρωσίας εναντίον ουκρανικών στόχων παρέμειναν αμείωτες κατά τη διάρκεια της νύχτας, με νέες επιδρομές εναντίον του Κιέβου με τη χρήση μη επανδρωμένων αεροχημάτων να ακολουθούν τη χθεσινή μεγάλη πυραυλική επίθεση των Ρώσων στην Πολτάβα.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν δύο κύματα επιθέσεων από drone κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας να ενεργοποιούνται προκειμένου να αντιμετωπίσουν την απειλή.

Το μέγεθος των υλικών ζημιών και οι ανθρώπινες απώλειες είναι ακόμη άγνωστα.

Σημειώνεται πως η χθεσινή ρωσική πυραυλική επίθεση με Iskander-M στην Πολτάβα, προκάλεσε τις μεγαλύτερες απώλειες Ουκρανών και ΝΑΤΟϊκών, στα 2,5 χρόνια του πολέμου στην Ουκρανία.

Το κέντρο αεροπορικής εκπαίδευσης, όπου βρίσκονταν δεκάδες εκπαιδευτές χωρών του ΝΑΤΟ, απλά εξαερώθηκε στο μεγαλύτερο μέρος του.

Το κτίριο στέγαζε στρατιώτες και μισθοφόρους την στιγμή που εκπαιδεύονταν σε νέα συστήματα όπως τα ASC 890 AWACS (σουηδική έκδοση του ERIEYE) που αναμένεται να εκχωρηθεί στην ουκρανική Αεροπορία.

Οι αναφορές πλέον μιλούν για πάνω από 600 νεκρούς και τραυματίες με πολλούς να είναι εκπαιδευτές από χώρες του ΝΑΤΟ, όπως Αμερικανοί και Σουηδοί.

Παράλληλα, πολωνικά και συμμαχικά στρατιωτικά αεροσκάφη απογειώθηκαν εσπευσμένα τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, για τρίτη φορά σε οκτώ ημέρες, κατευθυνόμενα σε προκαθορισμένα σημεία αναμονής και περιπολίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκτυλίχθηκε «άλλη μια πολυάσχολη νύχτα για όλο το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας στην Πολωνία», εξαιτίας της «παρατηρηθείσας δραστηριότητας της αεροπορίας μακρού βεληνεκούς της Ρωσικής Ομοσπονδίας», η οποία εξαπολύει πλήγματα εναντίον στόχων στην Ουκρανία, ανέφερε αξιωματούχος της πολωνικής Αεροπορίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.