ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Κουρσκ: 173 τ.χλμ. ρωσικού εδάφους κατέλαβαν οι Ουκρανοί – Ενισχύσεις στέλνουν οι Ρώσοι

Προσπάθεια των Ρώσων για σχηματισμό νέας αμυντικής γραμμής για την οριστική ανάσχεση των ουκρανικών στρατευμάτων

Κουρσκ: 173 τ.χλμ. ρωσικού εδάφους κατέλαβαν οι Ουκρανοί – Ενισχύσεις στέλνουν οι Ρώσοι

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές για την επιδρομή των Ουκρανών σε ρωσικό έδαφος στο Κούρσκ, περίπου 173 τετραγωνικά χιλιόμετρα της περιοχής βρίσκονται υπό ουκρανικό έλεγχο, ενώ οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να προχωρούν. 

Οι Ρώσοι παράλληλα κινητοποιούν συνεχώς ενισχύσεις για την ανακοπή της προέλασης και το σχηματισμό νέας αμυντικής περιμέτρου.

Η ουκρανική επιχείρηση ξεκίνησε στις 6 Αυγούστου 2024, με τις δυνάμεις να διασχίζουν τη διεθνή μεθόριο και να καταλαμβάνουν στρατηγικά σημεία, όπως το συνοριακό σταθμό του Σούντζα και τον σταθμό μέτρησης φυσικού αερίου. 

Οι ουκρανικές δυνάμεις, υποστηριζόμενες από ειδικές μονάδες και αεράμυνα, κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τις αδύναμες τοπικές ρωσικές άμυνες και να προχωρήσουν σε βάθος εντός του ρωσικού εδάφους​.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ουκρανικές δυνάμεις κατέλαβαν τον συνοριακό σταθμό του Σούντζα, αντιμετώπισαν ρωσικές επιδρομές και πυραυλικές επιθέσεις, αλλά συνέχισαν να προχωρούν προς την πόλη Κορένεβο. Η ρωσική αντίδραση περιλάμβανε σφοδρές αεροπορικές επιθέσεις και την κινητοποίηση εφεδρικών δυνάμεων, αλλά μέχρι στιγμής, η ουκρανική προέλαση συνεχίζεται​

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.