Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές για την επιδρομή των Ουκρανών σε ρωσικό έδαφος στο Κούρσκ, περίπου 173 τετραγωνικά χιλιόμετρα της περιοχής βρίσκονται υπό ουκρανικό έλεγχο, ενώ οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να προχωρούν. 

Οι Ρώσοι παράλληλα κινητοποιούν συνεχώς ενισχύσεις για την ανακοπή της προέλασης και το σχηματισμό νέας αμυντικής περιμέτρου.

Η ουκρανική επιχείρηση ξεκίνησε στις 6 Αυγούστου 2024, με τις δυνάμεις να διασχίζουν τη διεθνή μεθόριο και να καταλαμβάνουν στρατηγικά σημεία, όπως το συνοριακό σταθμό του Σούντζα και τον σταθμό μέτρησης φυσικού αερίου. 

Οι ουκρανικές δυνάμεις, υποστηριζόμενες από ειδικές μονάδες και αεράμυνα, κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τις αδύναμες τοπικές ρωσικές άμυνες και να προχωρήσουν σε βάθος εντός του ρωσικού εδάφους​.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ουκρανικές δυνάμεις κατέλαβαν τον συνοριακό σταθμό του Σούντζα, αντιμετώπισαν ρωσικές επιδρομές και πυραυλικές επιθέσεις, αλλά συνέχισαν να προχωρούν προς την πόλη Κορένεβο. Η ρωσική αντίδραση περιλάμβανε σφοδρές αεροπορικές επιθέσεις και την κινητοποίηση εφεδρικών δυνάμεων, αλλά μέχρι στιγμής, η ουκρανική προέλαση συνεχίζεται​