Σε πλήρη αποτυχία κατέληξε νέα ουκρανική επίθεση στην περιφέρεια του Κουρσκ όπως αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, σε μια απέλπιδα προσπάθεια των ουκρανικών δυνάμεων να ανακόψουν την ρωσική προέλαση για την απελευθέρωση των τελευταίων εδαφών που κατέχουν οι Ουκρανοί.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο  οι ρωσικές δυνάμεις εξουδετέρωσαν τουλάχιστον επτά ουκρανικές επιθέσεις προς την κατεύθυνση των οικισμών Maryevka, Malaya Loknya και Bolshaya Obukhovka, ως αποτέλεσμα των οποίων οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να έχουν 20 ;απώλειες, νεκροί και τραυματίες.

Παράλληλα άλλες τρεις προσπάθειες του AFU (ουκρανικού Στρατού) για να διεισδύσουν στα  ρωσικά σύνορα προς την κατεύθυνση του Novy Put και Medvezhye επίσης εξουδετερώθηκαν καθώς όπως αναφέρεται «ο εχθρός υπέστη έως και 40 θύματα και πέντε στρατιώτες AFU παραδόθηκαν.»

Πιο συγκεκριμένα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε:

«Περιοχή Ντόνετσκ:

Οι μονάδες της ομάδας Vostok βελτίωσαν την τακτική κατάσταση κατά μήκος της πρώτης γραμμής και προκάλεσαν απώλειες σε σχηματισμούς της 33ης Μ/Κ Ταξιαρχίας, της 58ης  Μ/Κ ΤΑΞ  Πεζικού του  AFU και της 116ης  Εδαφικής Αμυντικής Ταξιαρχίας κοντά στο Dobrovolye, Shakhtyorskoye  της Περιφέρειας του Ντόνετσκ  και στην Temirovka (περιοχή Ζαπορίζια).

Τρεις αντεπιθέσεις που ξεκίνησαν από σχηματισμούς της 72ης Μ/Κ Ταξιαρχίας της AFU και της 117ης Εδαφικής Αμυντικής Ταξιαρχίας αποκρούστηκαν.

Οι απώλειες AFU ανήλθαν σε 145 άτομα, ένα άρμα μάχης, 12 οχήματα, ένα αμερικανικό πυροβόλο των 155 mm M777 και ένα βρετανικό πυροβόλο των 155 mm FH-70 Howitzer.

Στη Χερσώνα

Οι μονάδες του DNEPR προκάλεσαν απώλειες στο ανθρώπινο δυναμικό και το υλικό της 39ης παράκτιας αμυντικής ταξιαρχίας της AFU, του 123ου και της 124ης ταξιαρχίας εδαφικής άμυνας Ταξιαρχίας κοντά στην Tokaryovka, Ingulets, Pridneprovskoye και Antonovka στην περιοχή της Χερσώνα.

Οι απώλειες AFU ανήλθαν σε περισσότερα από 60 άτομα , τρία οχήματα και ένα Α/Κ πυροβόλο MSTA-B 152 mm.

Οι μονάδες αεράμυνας  κατέστρεψαν έξι γαλλικές βόμβες AASM, έξι βλήματα MLRS που κατασκευάζονται από τις ΗΠΑ, δύο βλήματα S-200 μετασκευασμένα για προσβολή στόχων εδάφους  και 106 UAV σταθερής πτέρυγας.

Συνολικά  κατά της διάρκεια της SMO οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν απολέσει:

646 αεροπλάνα, 283 ελικόπτερα, 32.089 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 579 συστήματα πυραύλων αντιαεροπορικής άμυνας, 18.325 άρματα μάχης, ΤΟΜΠ, ΤΟΜΑ και θωρακισμένα οχήματα 1.457 συστήματα ΠΕΠ και  15.025 πυροβόλα όπλα, σύμφωνα πάντα με το ρωσικό υπουργεία Άμυνας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!